Zalk te sterk voor 's-Heerenbroek

'S-HEERENBROEK ? Zalk heeft zaterdag goede zaken gedaan door de IJsselderby bij 's-Heerenbroek met 2-4 te winnen. De thuisploeg deed er van alles aan, maar kwam simpelweg kwaliteit tekort om Zalk tegen te houden. Zalk is door de zege gestegen naar de tweede plaats in de vierde klasse C. Het verschil met koploper EZC '84 bedraagt drie punten. Zalk begon gretig tegen 's-Heerenbroek en zette de thuisploeg gelijk onder druk. Dit leidde al snel tot het eerste gevaar. Simon van Halm trok naar binnen en schoot vervolgens over. Het antwoord van 's-Heerenbroek kwam zeven minuten later. Beni Soeridj schoof de bal naast uit een voorzet van William Meuleman naast. In de 17e minuut mikte Carl Spillane naast. Zalk was beter dan 's-Heerenbroek, ,maar had aanvankelijk toch moeite om iets te forceren tegen het felle 's-Heerenbroek. In de 28e minuut lukte dat en werd dit ook vertaald in een doelpunt. Aart Schreuder was de schutter. Daarbij had Zalk wel geluk dat een overtreding op een speler van 's-Heerenbroek over het hoofd werd gezien. Zalk ging door en kwam zes minuten later op 0-2. Simon van Halm zocht de ruimte en haalde vervolgens doeltreffend uit. In de laatste minuten van de eerste helft zakte Zalk weg. 's-Heerenbroek kwam in de 40e minuut terug tot 1-2. Gert Kwakkel werkte een voorzet bij de tweede paal binnen. Nadat Robin Haverkamp namens de bezoekers een kans liet liggen, ontsnapte Zalk in blessuretijd aan de gelijkmaker. Ook na rust was Zalk de betere ploeg. Dat leidde al snel tot een gevaarlijke kopbal van Van Halm (over) en een grote kans voor Spillane, na een subtiele voetbeweging van Jurjen Hofstra. Gilliam Bien verzuimde vervolgens om de gelijkmaker aan te tekenen. Na een zeer matige vrije trap lag er volop ruimte voor 's-Heerenbroek. Gilliam Bien verscheen alleen voor keeper Jim van der Wijk, maar kwam niet verder dan een slap rolletje. De gelijkmaker was ook zeker niet terecht geweest voor 's-Heerenbroek. Zalk drukte het kwaliteitsverschil in de laatste 25 minuten nadrukkelijker uit in de score. In de 65e minuut kwam Zalk op 1-3. Leroy Penninkhof zette goed door. Vervolgens legde Spillane de bal panklaar voor Sander Vinke. Met deze treffer was het verzet van 's-Heerenbroek wel gebroken. In blessuretijd maakte Spillane 1-4 en viel ook nog de 2-4. Bij een aanval van 's-Heerenbroek ging de bal via het hoofd van Gertjan Klein van Zalk in het doel. Gerard Meijeringh

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00