Zalk doet goede zaken

WIJTHMEN ? Zalk heeft zaterdag met 0-4 gewonnen bij Wijthmen. Omdat concurrent Hattem met 0-1 verloor tegen ZAC is Zalk met de driepunter bij Wijthmen gestegen naar de vierde plaats in de vierde klasse C. De kans is groot dat deze plaats aan het einde van het seizoen recht geeft op het spelen van nacompetitie. Zonder de geschorste Georgie Huisman en de geblesseerde Aart Schreuder begon Zalk wat onwennig op het natuurgras van Wijthmen. De ploeg kende een moeizame beginfase. Wijthmen was aanvankelijk de betere ploeg, maar grote kansen leverde dat niet op. Gaandeweg kreeg Zalk wat meer controle. In de 35ste minuut zorgde Jurjen Hofstra voor opluchting bij Zalk door de score te openen. Daarna verzuimde Zalk om voor rust de 0-2 te maken. Na rust pakte Zalk het goede op. De ploeg was beter en liep gestaag verder weg. In de 60ste minuut maakte Simon van Halm 0-2. Tien minuten later scoorde Jan Dirk van PIjkeren uit een voorzet van Van Halm. Sander Vinke zorgde in de 80ste minuut voor de 0-4 eindstand. Hij kopte raak uit een voorzet van Leroy Penninkhof.