IJVV verslaat koploper

LUTTEN ? IJVV is aan een goede serie bezig in de derde klasse C. De IJsselmuidenaren wonnen zaterdag met 3-4 van koploper SC Lutten. Het was de derde zege op rij van IJVV. De wedstrijd werd in de 8e minuut op z'n kop gezet. Chiel Buikema kon niet meer bij de bal, maar omdat hij onderuit werd getrokken wees de arbiter naar de stip. Dit leidde tot protesten van SC Lutten. Een speler van de thuisploeg kreeg een gele kaart, bleef praten tegen de scheidsrechter en kon vervolgens met een tweede gele kaart vertrekken. Daarna schoot Buikema de strafschop binnen. Daarna kabbelde de wedstrijd voort. In de 20e minuut scoorde Gerjon van den Berg de 0-2 met een afstandsschot, die nog van richting werd veranderd. Na deze treffer nam IJVV teveel gas terug en gaf het SC Lutten teveel ruimte. Tot veel gevaar leidde dit niet. Vijf minuten voor rust kwam SC Lutten echter wel terug tot 1-2. Na rust kwam SC Lutten goed uit de kleedkamer. De ploeg domineerde. IJVV had vooral veel moeite met de twee snelle spitsen en verloor de grip op de wedstrijd. In de 58e minuut kwam de koploper langszij via een prachtige treffer. Daarna zakte SC Lutten wat terug en kwam de wedstrijd weer in balans. Tien minuten voor tijd kopte Gertjan van den Belt raak uit een corner. Vijf minuten later breidde IJVV deze marge uit via een goal van Buikema. Nog gaf SC Lutten niet op. Vlak voor tijd scoorde SC Lutten de 3-4 uit de kluts. Het zorgde voor een spannend slot. De arbiter trok maar liefst acht minuten blessuretijd bij, maar IJVV bleef op de been en behaalde zo een aansprekend resultaat.

Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 4 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 12 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 13 uur geleden