KV DOS slaat toe in slotfase

KAMPEN ? In een boeiende korfbalwedstrijd heeft KV DOS Kampen/Veltman de derby tegen Wit-Blauw winnend afgesloten. De gasten trokken in de tweede helft het duel naar zich toe en liepen in de slotfase uit naar een beslissende 13-16 voorsprong. Deze klap kwam Wit-Blauw niet meer te boven. DOS won verdiend met 17-20. In de eerste helft kreeg Wit-Blauw na de 3-3 in de 10e minuut het duel in handen. De thuisploeg liep uit naar een 6-4 voorsprong. Wit-Blauw had de tegenstander bij de strot, maar verzuimde om door te drukken. Zo kon DOS zich oprichten en de laatste minuten langszij komen (6-6).Na rust begon DOS overtuigend. De ploeg liep snel uit naar 6-8 via twee treffers van Camiel van Keulen. De jeugdige Camiel van Keulen kende hiermee na rust een droomstart en trok deze goede lijn door. Hij was scoorde na rust belangrijke doelpunten en groeide uit tot man van de wedstrijd. Wit-Blauw wist terug te komen, maar verloor definitief de controle in het einde van de wedstrijd. In de 63e minuut zorgde René Bruggeman voor 12-13. Drie minuten later was de marge drie door treffers van invaller Iris van Dijk en Linda Treep. Deze klap kwam Wit-Blauw niet meer te boven. Het vuur doofde bij Wit-Blauw en DOS speelde de wedstrijd gemakkelijk uit. Daar kon zelfs de beslissing van de arbiter om ruim tien minuten blessuretijd bij te trekken niets aan veranderen. Foto's: Tennekes

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 9 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 11 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 15 uur geleden