'Houdt rekening met hitte bij bezoek Koninklijk paar'

Partnerbijdrages

'S-HEERENBROEK - Gezien de weersvoorspellingen vraagt de politie het publiek dat van plan is het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima bij te wonen op woensdag 19 juni rekening te houden met de hitte en de hoge luchtvochtigheid.
Op dit moment worden er temperaturen van ruim boven de 30 graden Celsius voorspeld en de gevoelstemperatuur ligt waarschijnlijk nog hoger. De politie geeft daarom het advies om niet te lang in de warmte te staan en dus niet te lang van te voren een plaats op ¿¿n van de drie locaties te zoeken. Op het moment dat men wel plaatsneemt op ¿¿n van de locaties wordt men geadviseerd luchtige kleding te dragen en ruim voldoende water te drinken. Bij een felle zon wordt geadviseerd een hoofddeksel te dragen.
Mensen die vanwege ziekte of een hogere leeftijd slecht tegen warmte kunnen wordt, gezien de voordspellingen, afgeraden om naar de bezoeklocaties te komen.
Ook de organisatoren van de bezoeken spelen in op eventuele problemen door de hitte die dag. Zo worden op de locaties extra EHBO-posten ingericht en worden de medewerkers die tijdens de dag werken voorzien van extra water.

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17