Zandbergen bezorgt Go-Ahead punt in doelpuntrijk duel

HARKEMA ? Go-Ahead Kampen leek zaterdag in de eerste helft op weg naar een verrassende zege toen het Harkemase Boys in dertien minuten op een 0-2 achterstand zette. Na rust kwam de formatie van trainer Marcel van der Steege echter in zwaar weer terecht. De thuisploeg boog de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Jurrian Zandbergen bezorgde Go-Ahead toch nog een punt door in de 83e minuut de 3- 3 te scoren. Go-Ahead schoot in Harkema als een komeet uit de startblokken. In de 7e minuut opende Yoshua van Marle de score uit een pass van Madih Doufikar. Zes minuten later was Doufikar zelf trefzeker. Zijn schot verdween via een verdediger in het doel. Daarna verzuimde Go-Ahead om de beslissende tik via de counter uit te delen. Doufikar ging twee keer alleen op de keeper af, maar scoorde niet. Go-Ahead was in de eerste helft heer en meester. Harkemase Boys had wel meer balbezit, maar werd nauwelijks gevaarlijk. De thuisploeg kwam niet verder dan een afstandsschot dat net langs de kruising zeilde. In de tweede helft was het gebeurd met de heerschappij van Go-Ahead. De ploeg kwam al snel in zwaar weer terecht. Vijf minuten na rust maakte Harkemase Boys de belangrijke aansluitingstreffer via een vrije bal. Vervolgens wist keeper Demi Loet-Loetoer de 2-2 te voorkomen. In de 66e minuut viel wel de gelijkmaker. Harkemase Boys kreeg een strafschop, nadat Mark Koomen een tegenstander vastpakte. Het leverde Koomen ook zijn tweede gele kaart op. Robin Huisman de Jong schoot de strafschop binnen. Go-Ahead deed wat het kon, maar kon de 3-2 niet voorkomen. In de 74e minuut soleerde Johnsen Bacuna door de defensie van Go-Ahead. Hij legde bal goed terug op Heine Uuldriks, die gemakkelijk kon scoren. Met tien man slaagde Go-Ahead er in om zich op te richten. Zeven minuten voor tijd kwam het zelfs langszij. Een vrije bal van Kahan Ozcan werd doeltreffend verlengd door Jurrian Zandbergen.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 8 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 10 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 14 uur geleden