IJVV met moeite langs hekkensluiter

ARNHEM ? IJVV had het zaterdag moeilijk tegen hekkensluiter ESA. In het laatste half uur voetbalden de IJsselmuidenaren zich toch naar een 1-3 winst. IJVV begon redelijk aan het duel in Arnhem. Een doelpunt bleef echter uit en de gasten werden onrustig. ESA kreeg vertrouwen en werd steeds brutaler. IJVV gaf het initiatief weg, maar tot veel gevaar voor het IJsselmuidense doel leidde dit niet. Na rust probeerde IJVV meer druk te zetten op de tegenstander. Het was echter ESA dat in de 50e minuut op voorsprong kwam. Vijf minuten later herstelde Erik Post de schade. Hij schoot de bal fraai in de kruising. Dit gaf IJVV een boost en de ploeg drukte ESA naar achteren. Al snel kwam IJVV op voorsprong. Na een uur spelen schoot Chiel Buikema snoeihard binnen. Daarna kwam IJVV niet meer in de problemen. Hussain Al Waily zorgde in de 83e minuut voor de 1-3 eindstand. Komende zaterdag speelt IJVV in het districtsbekertoernooi tegen Berkum. De wedstrijd op Sportpark Den Uithoek in IJsselmuiden begint om 14.30 uur.