DOS onderuit in Hierden

HIERDEN - In een aantrekkelijke wedstrijd is DOS Kampen zaterdag tegen een nederlaag aangelopen. In Hierden ging de ploeg met 4-3 onderuit. DOS werd vlak voor de start van het duel geconfronteerd met een tegenslag. Emiel Diender viel geblesseerd uit, waardoor trainer Jan Okke Koers zijn opstelling moest omgooien. Patrick Bastiaan werd naar achteren gehaald en Daniel van Warven kreeg een basisplaats. DOS ging wat aarzelend van start. Toch nam de ploeg in de 10e minuut een voorsprong via Frank Post. Een minuut later kwam Hierden langszij via de gevaarlijke Michael Roelofsen. Daarna kregen beide ploeg kansen. Van Warven schoot naast en een inzet van Roelofsen verdween net over het doel. In de 30e minuut kwam de thuisploeg op 2-1 via Brian Klaassen. Zijn poging vanaf grote afstand stuitte via de onderkant van de lat binnen. In de 34e minuut zette Frank Post DOS op gelijke hoogte. Daarna kreeg DOS mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een vrije bal Lenhard de Velde miste net het doel en ook een inzet van Maurice Vespignani ging naast. Twee minuten voor rust viel het doelpunt aan de andere kant. Na een corner werkte de DOS-defensie de bal niet goed weg. Klaassen knalde de bal vervolgens in de kruising. Na rust probeerde DOS Hierden vast te zetten. De eerste grote kans was echter voor de thuisploeg. Roelofsen verscheen in de 50e minuut alleen voor keeper Wilco de Vries, maar de goalie bracht redding. Tien minuten later kon Adri Gunnik namens DOS de bal net niet binnen werken. In de 67e minuut ging het opnieuw fout voor DOS. Hierden plaatste een snelle counter. In de eerste instantie kon keeper De Vries nog redding brengen, maar in de rebound tikte Roelofsen de 4-2 binnen. DOS ging daarna op jacht naar de aansluitingstreffer. Die viel in de 81e minuut via Matthijs Winters. Daarna legde DOS nog meer de aandruk op de aanval. Het leidde tot veel gevaar voor het doel van Hierden, maar De Velde, Vespignani en Winters konden een nederlaag niet meer afwenden.