Strijdvaardig Wilsum goed uit de startblokken

Algemeen

WILSUM - Met de nodige passie en strijd heeft Wilsum zaterdag met 3-1 gewonnen van VSW. Een uitslag die op basis van negentig minuten zeker verdiend was. Wilsum kreeg de meeste kansen in een wedstrijd die van beide kanten niet groots was.

Dat het de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie was, was merkbaar. Wilsum haalde volgens trainer Christiaan Akse nog niet helemaal hetzelfde niveau als in de wedstrijden in aanloop naar de competitie. Over de inzet van zijn ploeg had hij echter totaal geen klagen.

In de 25e minuut opende Wilsum de score. Rienk van de Wetering schoot op fraaie wijze een vrije trap binnen. Vier minuten na rust maakte VSW gelijk, eveneens uit een vrije trap. Gaandeweg de tweede helft wist Wilsum weer het initiatief te pakken. Met uitgespeelde aanvallen wisten Gert Jan Sollie en Daniel Niemeijer in de 78e en 87e minuut het duel te beslissen in een fase waarin Wilsum absoluut de bovenliggende partij was. Akse: “De spelers hebben het als collectief prima gedaan.”

'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 3 uur geleden