Afbeelding
Foto: Mitchell Boswijk.

Politie houdt 18-jarige man uit Dronten aan voor zedenmisdrijf van afgelopen weekend

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Op woensdag 28 september is door de politie een 18-jarige man als verdachte aangehouden voor het zedenmisdrijf van afgelopen weekend in het Stadspark. Wat de aard van het misdrijf is, is niet bekend gemaakt. De politie spreekt van ‘een verdachte uit de gemeente Dronten’.

In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie gealarmeerd en startte direct een onderzoek. Het park werd toen afgezet om zorgvuldig sporenonderzoek te kunnen doen. De politie heeft het meerderjarige slachtoffer direct opgevangen en uitgebreid met haar gesproken. Nadien heeft de politie met getuigen gesproken, een buurtonderzoek uitgevoerd en is op zoek geweest naar beeldmateriaal voor het opsporingsonderzoek. 

De politie vertelt: “Aansluitend heeft de politie een getuigenoproep gedaan op zoek naar mensen die iets hadden gezien of gehoord. De verzamelde informatie heeft geresulteerd in het identificeren en het aanhouden van de verdachte afkomstig uit de gemeente Dronten.”

Al snel na het voorval werd in de wandelgangen met de beschuldigende vinger naar het azc gewezen. Het verschrikkelijke voorval van 4 september 2016 zit wat dat betreft nog vers in het geheugen van veel Kampenaren. Burgemeester Koelewijn zinspeelde een jaar na het voorval op een avondklok voor AZC’ers hetgeen hem op een hoop kritiek kwam te staan.

De politie is de laatste dagen zeer terughoudend geweest met het geven van verdere informatie. En ook nu nog blijft de nieuwsvoorziening nog wat vaag. De politie heeft niet bekend gemaakt om wat voor zedenmisdrijf het gaat en bovendien laat de politie in haar berichtgeving in het midden of het ditmaal ook om een inwoner van het AZC gaat.

Over de lange tijd tussen de berichtgeving en de, bij veel inwoners ervaren vaagheid, zegt de politie het volgende: “Dergelijke incidenten hebben volgens de politie een grote impact op slachtoffers en kunnen leiden tot maatschappelijke onrust. Bij zedenzaken is de politie altijd zeer terughoudend met het delen van herleidbare of al te specifieke informatie. Dit is in de eerste plaats bedoeld om het slachtoffer te beschermen en af te schermen. We beseffen ons dat de behoefte aan informatie bij ervaren onrust groter is. Ook al werken die twee belangen tegengesteld op elkaar, we blijven het belang van het slachtoffer op nummer één zetten. We hopen hierbij op uw begrip”, aldus de politie.

Getuigen?

De politie herhaalt de oproep naar mensen die het één en ander hebben gezien of gehoord of anderszins meer weten en dit nog niet hebben gedeeld. “Dat geldt ook voor de beschikbaarheid van camerabeelden die bij ons nog niet bekend zijn. Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844. De verdachte is vandaag in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.”

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 7 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 19 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57