Zalk laat ESC wankelen

ZALK ? Vierdeklasser Zalk heeft ESC zaterdag uitstekend partij gegeven in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Dick Runherd kwam in de tweede helft sterk terug en deed ESC zelfs even wankelen. Zalk kon echter niet doorbijten en tweedeklasser ESC ontsnapte: 2-3.Zalk had minstens een remise verdiend. De ploeg speelde gretig en legde ESC vooral na rust het vuur aan de schenen. Maar zoals zo vaak heeft een ploeg met meer kwaliteit minder kansen nodig om toe te slaan. Dat was ook deze keer het geval. Zalk begon wat zenuwachtig aan de wedstrijd. In de beginfase gaf de ploeg teveel ruimte weg aan ESC. De ploeg uit Elburg profiteerde in de 5e minuut. Daarna gooide Zalk de schroom van zich af. De ploeg kreeg kansen en kwam in de 30e minuut op gelijke hoogte. Uit een pass van Karl Spillane scoorde Gert Jan Klein. Vier minuten stond ESC weer op voorsprong. De sterke spits Marco de Vries kopte raak. Vlak voor rust schoot Simon van Halm naast en werd een inzet van Spillane gepakt door goalie Bjarn Onderstal. Het slotakkoord van de eerste helft was voor ESC. Na een misverstand bij Zalk werd Mathijs Frik via een goede aanval vrijgespeeld: 1-3. In de eerste 25 minuten na rust had ESC weinig te vrezen van Zalk. De ploeg van trainer Henk Nieuwenhuis uit IJsselmuiden kreeg kansen om verder weg te lopen, maar doelman Ralf Schrooten wist dit twee keer te voorkomen. Daarna liet Zalk de dip achter zich en gaf het vol gas. ESC dacht dat de buit al binnen was, maar kwam bedrogen uit. In de 72e minuut zorgde Simon van Halm voor de aansluitingstreffer. De spits draaide zich vrij en knalde fraai raak. Daarna kregen Zalk verschillende kansen op de verdiende gelijkmaker. Zo werd een inzet van Halm knap onschadelijk gemaakt door keeper Onderstal, mikte de speler van Zalk even later net naast en kreeg Spillane zijn hoofd net niet lekker tegen de bal. Vier minuten voor tijd was de grootste kans voor de dezelfde Spillane. De nieuwe aanwinst dook alleen op voor de ESC-doelman, maar schoot veel te gehaast naast. Daarna ging het lampje uit bij Zalk, die zich tegen ESC volkomen leeg hadden geknokt. Gerard Meijeringh