KV DOS blijft in overgangsklasse

KAMPEN ? De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben zaterdag het verblijf in de overgangsklasse veilig gesteld. Door een overtuigende 26-15 overwinning op EKVA steeg de ploeg van Wilbert Leendertse zelfs naar de vierde plaats.DOS ontmoette zaterdag in eigen huis één van die concurrenten. Door zelf van EKVA te winnen en de nederlaag van Vriendenschaar bij Victum is de Kamper ploeg verzekerd van klassenbehoud. DOS speelde zaterdag een overtuigende wedstrijd. Onder leiding van de ijzersterk reboundende Reinier Meijering en André Beens kon DOS naar hartenlust aanvallen. De Almeerse ploeg wilde koste wat kost de aangeefpositie afschermen en gaf daarbij zoveel ruimte weg dat René Bruggeman en Matthijs Bastiaan tot hun eigen verbazing keer op keer vrij konden aanleggen. Omdat beide heren ook regelmatig vanaf de vrijeworpstip hun trefzekerheid konden laten zien, stond de teller pas stil toen Bruggeman tien keer had gescoord en Bastiaan acht keer. Na het eerste kwartier was het gaatje geslagen (8-4). Bij rust stond het al 12-5 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. EKVA kwam in de tweede helft niet onder die druk uit en toen DOS al na zes minuten op 15-7 kwam, was de wedstrijd definitief beslist. In de slotfase vergrootte DOS de voorsprong via drie treffers tot elf pReinier Meijering heerst in de lucht / Foto Tennekes

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 19 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 22 uur geleden