KHC richt zich te laat op

(door Gerard Meijeringh)VROOMSHOOP - Na een mooi en enerverend voetbaljaar in de eerste klasse D heeft KHC het seizoen toch in mineur afgesloten. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar slaagde er niet in om de 1-2 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Vroomshoopse Boys weg te poetsen. KHC kwam, ondanks een stormloop in de tweede helft, niet verder dan 2-2 en is gedegradeerd naar de tweede klasse. Pinkstermaandag gooide KHC veel te laat de schroom van zich af. Pas in de tweede helft ging KHC echt uit van eigen kracht, maar dat bleek achteraf te laat. De degradatie is jammer, even pijnlijk, maar zeker geen ramp voor de club. Dit seizoen bleek de basis te smal. De club heeft te weinig voetballers die echt uit de voeten kunnen in de eerste klasse. Een klasse lager heeft KHC de tijd en gelegenheid om de basis breder en gezonder te maken om in de toekomst een nieuwe poging te wagen. Toch was het verlies van de tweestrijd tegen Vroomshoopse Boys niet nodig geweest. Afgelopen zaterdag kreeg KHC de beste kansen, maar ging het wel met 1-2 onderuit. Maandag was het KHC om te laten zien dat het thuishoort in de eerste klasse. Daar kwam in de eerste helft weinig van terecht. KHC begon nog redelijk. Leroy Knol kreeg in de 11e minuut een uitgelezen mogelijkheid, maar hij schoot op de sterk keepende goalie René Kok. Al snel raakte KHC steeds meer verzeild in fysieke duels die het veel te vaak verloor. Toen de thuisploeg in de 27e minuut de 1-0 aantekende was KHC tot de rust aangeschoten wild. Vroomshoopse Boys ontbeerde de kwaliteiten om hier echt gebruik van te maken. KHC speelde het in de eerste helft niet slim. Veelvuldig werd het centrum opgezocht, maar daar lag Ronald Arends volledig aan de ketting van Rutger Schrijver. Aan de zijkanten lag volop ruimte, maar liever koos KHC voor de trechter in het midden. Na een peptalk van trainer Herman Oosterhaar begon KHC na rust furieus. De gasten zochten nu wel de zijkanten op en dat leidde vrijwel direct tot gevaar. Al na drie minuten had Tom Diender KHC op gelijke hoogte moeten brengen, maar hij schoot op de keeper. Een minuut later was Arends kansrijk, maar wederom kwam keeper Kok als winnaar uit de strijd. In de 73e minuut leek het over en uit voor KHC toen Vroomshoopse Boys uit een counter de 2-0 maakte. KHC had drie treffers nodig voor een verlenging, een schier onhaalbare missie. Toch bleef KHC gretig. Dat betaalde zich uit in de 78e minuut. Burak Alp schoot raak. Daarna ging Vroomshoopse Boys alleen nog maar in de achteruit, maar de bal viel dikwijls net niet goed voor KHC. Vlak voor tijd kopte Jonathan van Marle de 2-2 tegen de touwen. Een hectische slotfase brak aan. KHC kreeg kansen. Met meer geluk dan wijsheid bleef Vroomshoopse Boys overeind. KHC is in mineur na de degradatie in Vroomshoop / Foto Gerard Meijeringh

Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 13 uur geleden
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 15 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 15 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41