KV DOS Kampen onderuit

ZUTPHEN - KV DOS Kampen/Veltman heeft zaterdag met 19-11 verloren van KVZ. Bij de Kamper korfballers schortte het aan de afwerking en dat brak de ploeg op.

DOS startte de wedstrijd goed. Van een slap begin, zoals vorige week tegen Wit-Blauw, was geen sprake. Na vijf minuten stond het al 3-3 en tot 4-4 was er geen vuiltje aan de lucht voor de Kampenaren. Maar daarna verslapte de concentratie bij het team van Remco Jacobs en kon KVZ uitlopen. ¿Dat is toch wel iets waar de ploeg in moet veranderen,¿ zei Jacobs na afloop, ¿Je moet gewoon zeventig minuten scherp spelen, ook in de verdediging. We gaven te makkelijk de doelpunten weg. We krijgen teveel doorloopballen tegen en wanneer we inzakken, geven we de tegenstander de kans om zonder druk te schieten.¿

Toen KVZ weer gas terug nam na een versnelling halverwege de eerste helft, stond het 9-4 voor de thuisploeg. DOS toonde karakter en knokte zich terug in de wedstrijd. Bij 11-8 stond het weer in de buurt van KVZ, maar de Zutphense fusieploeg had het slotwoord in de eerste helft: 12-8.

Na rust scoorde Yvonne ten Hove direct 12-9, maar dichterbij zou DOS niet komen. DOS miste in de korfzone node de afwezige Reinier Meijering. Zijn vervanger Jelke de Jong speelde weliswaar een goede wedstrijd, maar zijn tegenstander van boven de twee meter pakte veel rebounds. Aanvallend koos DOS te snel voor het schot en dat betekende meestal dat de bal na ¿¿n schot weer in handen van KVZ was. ¿Ook daar kunnen we slimmer in worden,¿ gaf Jacobs alvast een voorproefje van de bespreking komende week, ¿We namen te snel de eerste schotkans en schoten dan vaak onder druk. Uitstellen en de moed hebben om verder te bouwen aan je aanval is dan het credo. Die slimheid moeten we ontwikkelen.¿
Door het goed spelende dameskwartet van KVZ was het voor de mannen van DOS ook lastig om de ballen lekker naar binnen te spelen. Noodgedwongen moest DOS de bal aan de buitenkant rondspelen en zat er zo te weinig dreiging in het spel. Ook de scherpte in het schot was matig aan Kamper kant. Zo kreeg de ploeg zeven vrije worpen te nemen, maar werd geen enkele benut.
Jacobs probeerde met drie wissels, Nynke Links, Esther Hamberg en Camiel van Keulen kwamen in de ploeg, nog de bakens te verzetten, maar de goed schietende thuisploeg liet zich niet verontrusten. Van 14-10 liep KVZ naar 17-10 en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Jacobs: ¿Dit was teleurstellend. Ik moet goed nadenken over de oplossing. Het zat hem niet in de beleving, die was goed, maar zulke wedstrijden passen niet bij de kwaliteiten van deze spelers. Dat betekent werk aan de winkel in de komende week.¿