Eerste winst Reflex

VEENENDAAL ? Floorever Reflex heeft afgelopen donderdagavond de eerste winst van het seizoen behaald. In Veenendaal werd overtuigend met 1-3 gewonnen van Prins/VCV. Vanaf het eerste fluitsignaal was het nog een beetje onwennig voor Reflex, wat resulteerde in een achterstand van 7-4. Door de goede servicedruk van Peter Ogink en Niels van Beek kon de ploeg uit Kampen echter orde op zaken stellen. De mannen uit Veenendaal kregen zo geen vat op de passing. Zet daar tegenover het goede verdedigend werk van Reflex en de voorsprong was daar. Reflex bleef de passing goed onder controle houden, waardoor er veelvuldig over de middenas gescoord kon worden. VCV speelde deze set te slordig om tegenstand te bieden. De eerste set ging dan ook met duidelijke cijfers naar Reflex (18-25).In de tweede set begon VCV erg zwak. Bij een stand van 3-6 moest coach Ivo Martinovic van VCV al zijn eerste time-out nemen. Dit had echter geen resultaat. Reflex bouwde de voorsprong langzaamaan uit. Aan het eind van de set zette de ploeg uit Veenendaal nog wel aan, maar dit was onvoldoende om Reflex van de tweede setwinst (22-25) af te houden.?In de derde set namen we onbewust wat gas terug en werd er minder secuur gespeeld?, vertelde coach Henk Hansma achteraf. ?Dit resulteerde in een hoger foutpercentage dan normaal.? Desondanks bleef Reflex goed in het spoor van VCV. Het niveau in deze set was niet erg hoog, maar er werd wel gestreden voor elk punt. Het in grote getale opgekomen publiek had geen idee wie er aan het langste eind zou trekken maar kon wel genieten van de spanning. Uiteindelijk had de thuisploeg maar liefst zes setpunten nodig om de winst te pakken met (31-29).In de vierde set wist Reflex-coach Henk Hansma zijn ploeg weer op scherp te zetten. Er werd weer geconcentreerd gespeeld en onder aanvoering van diagonaalspeler Joep Tiernego liep Floorever Reflex duidelijk weg bij VCV. De blokkering stond als een huis in deze set. Tegelijk was te zien dat de derde set teveel kracht had gekost voor VCV. Het kaarsje ging langzaam uit. De vierde set ging dan ook met dikke cijfers 25-15 naar Reflex, resulterend in een overtuigende 3-1 overwinning. De hele wedstrijd wist de ploeg het niveau te houden en werd er degelijk gespeeld. Aanstaande zaterdag, 20 oktober, treedt Floorever Reflex thuis aan tegen Abiant Lycurgus. De wedstrijd begint om 19.00 uur in de Reflexhal te Kampen. Vanaf 18.45 uur begint de live-uitzending Reflex TV bij omroep IJsselmond, van Urk tot Deventer op de Kabel (via kanaal 42 van Ziggo digitaal en op de centrale antenne kanaal 7 189,25 Mhz). Op internet volgt u de live uitzending via http://www.omroepijsselmond.nl/live-kijken/. Inmiddels zijn via http://www.ijsselmond.tv/ ook de live beelden beschikbaar van de wedstrijd van afgelopen zaterdag tussen Reflex en Tilburg STV. Het commentaar bij Reflex TV was in handen van Pascal Jacobs en Michael Bres.