DOS komt tekort in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - DOS Kampen is er zaterdag niet aan te pas gekomen tegen een gretig DOS '37. De Kamper eersteklasser ging kansloos met 5-1 onderuit tegen een gretiger DOS '37. Al na acht minuten was het raak. Kenny Kroeze stuitte in eerste instantie op DOS-goalie Wilco de Vries, maar trof in de rebound alsnog doel. Drie minuten later was DOS Kampen voor het eerst gevaarlijk. Een vrije bal van Daniël van Warven werd net op tijd onschadelijk gemaakt door een verdediger. Daarna had DOS Kampen pech dat de bal niet op de stip ging, toen Jorian Wellenberg omver werd gelopen in de zestien. Aan de andere kant raakte DOS '37 de lat. In de 36ste kwam DOS op gelijke hoogte Uit een fraaie aanval kopte Van Warven raak. Lang konden de Kampenaren niet genieten van deze goal. In de 38ste minuut gaf Wim Snippe Kroeze even teveel ruimte. Kroeze haalde uit en de bal vloog in de verre hoek. Vier minuten later stond het 3-1. Balverlies in opbouw werd DOS fataal. Kroeze profiteerde. Vlak voor rust was DOS dichtbij de aansluitingstreffer. Een schot van Matthijs Winters belandde op de kruising. Na rust was het wachten op meer treffers van de thuisploeg. DOS Kampen ontsnapte enkele keren, maar kreeg in het laatste kwartier toch nog twee tegentreffers te verwerken.