Afbeelding
Foto: Fontein

Juf Joke 40 jaar in onderwijs

Algemeen Ingezonden

Juf Joke Hengeveld van de Fontein viert vandaag haar 40-jarig jubileum in het onderwijs. Beter gezegd: de school viert het voor en met haar. 

Zelf wilde ze vandaag eigenlijk niet in de schijnwerpers staan, vanwege haar afscheidsfeest als ze over 1,5 jaar met haar welverdiende pensioen gaat. Daarom was de verrassing groot toen er vanochtend geen kinderen in de klas zaten, maar haar collega’s haar verwelkomden met een heerlijk ontbijtje. Natuurlijk werd ze nog toegesproken en alle kinderen van de school zongen een feestelijk lied.


Toen ze zelf in klas 6 (nu groep 8) zat, wist ze al dat ze graag juf wilde worden: “Ik mocht de kleuterjuf toen al vaak helpen. Daarna ben ik zelf juf geworden. Het mooiste beroep van de wereld!”
Het onderwijs is vooral de afgelopen 20 jaar flink veranderd volgens juf Joke: “Vroeger waren er natuurlijk meer meesters dan juffen. Nu werken we meer samen als team en hebben we specialisten in eigen huis, zoals een taalcoördinator. En natuurlijk speelt de digitalisering tegenwoordig een grote rol.”

De afgelopen jaren heeft juf Joke zo’n 800 kinderen in de klas gehad; allereerst op School Zuid en daarna op de Fontein.