Go-Ahead heeft riant uitzicht op volgende bekerronde

GEESTEREN/KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft woensdagavond ook het tweede bekerduel winnend afgesloten. In Geesteren won de ploeg van trainer Marcel van der Steege met 1-2. Door dit resultaat is Go-Ahead nagenoeg zeker van de volgende bekerronde. Hiermee is het zeer waarschijnlijk de enige Kamper club die mag doorbereken. KHC verloor woensdagavond met 1-4 bij FC Meppel en DOS Kampen ging dinsdagavond met 2-4 onderuit tegen hoofdklasser Berkum.Go-Ahead gebruikte het duel om te experimenteren. Zo speelden Kees Kievit en Jeroen van den Bosch in het centrum van de verdediging. Go-Ahead kwam in de 16e minuut op voorsprong via Jeroen van den Bosch. De gelegenheidsdefensie van Go-Ahead moest even wennen, maar gaf na een half uur weinig meer weg. Een momentje van onachtzaamheid kostte de Kamper ploeg een doelpunt in de 66e minuut. Zo'n tien minuten daarvoor had Nick Bakker de stand al op 0-2 gebracht. Go-Ahead sluit zaterdag de poulefase af met een uitwedstrijd bij Alcides. Ook bij verlies van deze wedstrijd is Go-Ahead bijna zeker van de volgende bekerronde.KHC ging woensdagavond voor de tweede keer onderuit in de beker. Werd er tegen Sportclub Erica nog redelijk gespeeld, tegen FC Meppel was de prestatie van de Kamper ploeg ondermaats. Met name na rust maakte KHC een zeer matige indruk. KHC begon sterk. Tom Diender liet in de 4e minuut een goede kans liggen. Een minuut later was het wel raak via Damon Nouri na een fraaie combinatie met Diender. Daarna verzuimde KHC om verder weg te lopen. In de 30e minuut kwam FC Meppel op gelijke hoogte uit een strafschop. In het restant van de eerste helft kreeg KHC weer enkele goede mogelijkheden, maar kwam FC Meppel steeds beter in de wedstrijd.Na rust was KHC onherkenbaar. De ploeg speelde slordig, oogde als los zand en maakte verdedigend een matige indruk. FC Meppel kon zonder zelf goed te spelen een duidelijke overwinning boeken. In de 74e minuut zorgde Sijmen Jansen voor 1-2. Tien minuten voor tijd maakte Arno Kuher 1-3 en in de 87e minuut bepaalde Daan Kreeft de eindstand op 1-4.DOS Kampen liet ook tegen Berkum een redelijke indruk achter, al kon het niet verhinderen dat Berkum er met de overwinning vandoor ging. Hoofdklasser Berkum was simpelweg een maatje te groot. Al vroeg in de wedstrijd kwam Berkum aan de leiding uit een mooie aanval. In de 23e minuut werd niet gefloten voor een overtreding op Ardi Gunnik. Dit leidde vervolgens tot de tweede tegentreffer voor DOS. Acht minuten later slaagde DOS er in om iets terug te doen. Gunnik scoorde met een achterwaartse hakbal. Berkum bleef de betere ploeg en scoorde vlak voor rust de 1-3.Na rust was er minder te beleven op Sportpark De Maten. Berkum kwam op 1-4 via Bunyamin Ozkök. Lenhard de Velde kopte in de 69e minuut raak uit een corner.Om verder te komen in de beker moest IJVV in eigen huis afrekenen met Lelystad '67. Dat lukte niet. Voor rust bleef de schade nog beperkt tot 0-1. Na rust liep Lelystad '67 uit naar een ruime 0-4 voorsprong. Een eigen doelpunt van de goalie van de gasten leidde tot een 1-4 eindstand.De vierdeklassers 's-Heerenbroek, Wilsum en Kampen liepen dinsdagavond tegen een nederlaag aan. 's-Heerenbroek kreeg met 6-0 klop van SVI, BAS was met 4-1 te sterk voor Wilsum en VV Kampen redde het niet tegen Hoonhorst: 5-2. Zalk herstelde zich goed van de ruime nederlaag tegen EDON. Bij Reaal Dronten (zondag) werd met 0-4 gewonnen.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00