Wilsum krijgt te weinig tegen IJVV

WILSUM - De derby tussen Wilsum en IJVV is zoals verwacht geëindigd in een overwinning voor de IJsselmuidenaren. IJVV won met 1-2, maar het was een moeizame zege. Wilsum had een gelijkspel verdiend, maar William Kaminyoge liet in de tweede helft twee grote kansen liggen.IJVV moest het in Wilsum doen zonder een fiks aantal basiskrachten, maar toch was de ploeg het aan haar stand verplicht om de wedstrijd tegen de vierdeklasser winnend af te sluiten. Wilsum begon echter fel en het lukte IJVV lange tijd niet om grip op het duel te krijgen. In de 20e minuut was Wiljan van Zuthem dicht bij een openingstreffer voor Wilsum, maar hij raakte de paal. Vervolgens trok IJVV het duel naar zich toe. Dit leidde in de 35e minuut tot de 0-1. Gerjon van den Berg scoorde uit een vrije trap. In de 41e minuut kreeg IJVV een cadeautje. Een fout van keeper Gerhard Bolt leidde tot de 0-2.Na rust zakte IJVV steeds verder weg en Wilsum knokte zich terug in de wedstrijd. In de 58e minuut tikte Wiljan van Zuthem de 1-2 binnen. Vier minuten later tikte IJVV-goalie Leon Klunder een inzet van Van Zuthem naast. Wilsum kreeg in de tweede helft de betere kansen. Invaller William Kaminyoge was twee keer dicht bij de terechte gelijkmaker. In de 66e minuut schoot hij in kansrijke situatie over en vier minuten later had hij de bal voor het inschieten, maar hij mikte wederom te hoog. IJVV verzuimde in de slotfase om het duel te beslissen. Chiel Buikema lepelde de bal na een counter net over en in blessuretijd speelden Buikema en Kevin Klunder een kansrijke situatie niet goed uit.Wilsum komt zaterdag al weer in actie in de beker. De ploeg van de nieuwe trainer Jan Stoffer speelt dan thuis tegen Lelystad '67. In verband met het Oranjefeest in Wilsum is dit duel een week vervroegd.