Reflex in zwaar bevochten duel langs VCV

KAMPEN - Floorever Reflex speelde donderdagavond tegen naaste concurrent Prins/VCV uit Veenendaal. Bij winst kon de Kamper volleyballers een flink gat slaan met de hekkensluiter. Het werd een typisch degradatieduel. Geen hoogstand volleybal, maar wel veel strijd en een hoge amusementswaarde, waarbij Reflex uiteindelijkmet de eer ging strijken (3-2). Terwijl de sponsoren van Reflex gezellig genoten bij de door slijterij Post verzorgde whisky- en wijnproeverij, maakten de spelers van coach Henk Hansma zich mentaal op om meteen fel van start te gaan. Het was echter de ploeg van VCV-coach Ivo Martinovic die aanvankelijk het best met de druk leek om te gaan en sterker uit de startblokken kwam. Maar halverwege de set kreeg de thuisploeg de overhand. Met verzorgd spel kon Reflex zijn favoriete, snelle spel spelen. VCV had hier duidelijk moeite mee, werd slordiger in de passing en verspeelde punt na punt. Reflex kon de eerste set dan ook makkelijk ?uitballen' (25-17). In de tweede set werd er beduidend slordiger gespeeld door Reflex. Aanvallend werden er veel fouten gemaakt, waardoor VCV gemakkelijk kon uitlopen naar een 17-21 voorsprong. VCV pakte de setwinst uiteindelijk nipt met 25-23. Ook de derde set was voor het bezoekende team, met dank aan de vele pass- en servic fouten van de Kampenaren (25-20). Wilde Reflex nog iets van de wedstrijd maken, dan moest het duidelijk uit een ander vaatje tappen. Hansma bracht spelverdeler Rutger Kamphuis in het veld om de middenas beter te bedienen en even wat meer rust in het team te brengen. Dit resulteerde in een ander spelletje, waar VCV geen vat op kreeg. Meerdere malen wist Rutger Kamphuis zijn aanvallers vrij te spelen. Desondanks kon VCV gewoon in het spoor blijven. Met een alles-of-niets-service van Reflex werd uiteindelijk de vierde set met 25-23 gewonnen en konden spelers en publiek zich opmaken voor een vijfde spannende set. Het initiatief in deze beslissende, korte set, lag vanaf het begin bij Reflex en het leek erop dat de energie bij de ploeg uit Veenendaal weg was. Reflex kon punt voor punt aan een riante voorsprong bouwen en via een goede blokkering sloot de Kamper ploeg de set met 15-10 winnend af. Een belangrijke 3-2 overwinning voor de volleyballers van Reflex, die nu een voorsprong hebben van vijf riante punten op de tobbende Veenendalers.Aankomende zaterdag mag Reflex opnieuw aantreden in de competitie. Dan is Orion de tegenstander. Het duel in Sporthal de Rozengaarde in Doetinchem begint om 20.00 uur.