Helmich Lubberts

Geflatteerde nederlaag Wilsum

WILSUM ? SC Lutten was zaterdag beter dan Wilsum, maar met een 0-3 zege kregen de bezoekers teveel. Wilsum kreeg ook goede kansen, maar sloeg op beslissende momenten niet toe. ?Op sommige momenten waren we niet minder dan Lutten, maar het gaat erom dat je er op bepaalde momenten staat?, zegt trainer Jan Stoffer. Het is een belangrijke les, die de spelers van Wilsum dit seizoen al vaker hebben gehad in de derde klasse. Lutten speelde met veel lef in Wilsum. De ploeg zette veel druk en Wilsum moest vaak achteruit. Toch had het niet veel gescheeld of Wilsum was al in een vroeg stadium op voorsprong gekomen. In de 7e minuut draaide Gertjan Sollie knap weg van zijn tegenstander en schoot vervolgens tegen de paal. In de 24e minuut kwam Lutten op voorsprong uit een vrije bal. Na rust probeerde Wilsum onder de druk van Lutten uit te komen. Dat lukte af en toe, maar de gasten bleven gevaarlijk. In de 56e minuut wist Demian Bos een doelpunt te voorkomen. Keeper Gerhard Bolt was uitgespeeld. Vervolgens bracht Bos redding door de bal over te koppen. Uit de daarop volgende corner sloeg Lutten alsnog toe: 0-2. Drie minuten later scoorde Sollie niet uit een goede kopkans. In de 71e minuut kwam Lutten op 0-3. Daarna liet Wilsum de kop niet hangen. De ploeg bleef strijden voor een beter resultaat en was een aantal keren dicht bij succes. Trainer Stoffer was zeer tevreden met de drive van zijn ploeg in het laatste kwartier. ?Daar ben ik heel erg blij mee. Het is positief dat je dat nog kunt opbrengen in zo'n fase. Ik heb er nog steeds vertrouwen in. We groeien steeds meer in de derde klasse.?