Weer verlies Wilsum

WILSUM ? Wilsum heeft ook de derde wedstrijd in de derde klasse C verloren. De ploeg stond na 66 minuten op een 0-4 achterstand thuis tegen Voorwaarts W, toonde veerkracht, maar kon een nederlaag niet voorkomen (3-5).In het eerste kwartier was het aftasten van beide kanten. Vervolgens kwam Voorwaarts W goedkoop op voorsprong. Na een misverstand tussen keeper Raymond van de Wetering en verdediger Gert Barneveld kon een speler van Voorwaarts de bal simpel binnen tikken. Zes minuten na rust kwamen de gasten uit Westerhaar op 0-2 via een rake kopbal uit een corner. William Kaminyoge liet daarna namens Wilsum een goede kans liggen. Vervolgens liep de score al snel hoog op. In de 65e minuut maakte Voorwaarts 0-3. Een minuut later stond het al 0-4. Een debacle dreigde voor Wilsum, maar de oranjehemden toonden veerkracht en knokten zich terug. In de 72e minuut scoorde Henri van de Wetering, na voorbereidend werk van Wiljan van Zuthem. Voorwaarts geloofde het na de 0-4 wel en dat werd door Wilsum afgestraft. In de 80e minuut nam Gert Jan Sollie de bal in een keer op de slof: 12-4. Vijf minuten later schoot Jan van Spijker Wilsum vanaf de strafschopstip naar 3-4. Trainer Jan Stoffer bracht vervolgens een extra spits in en ging alles of niets spelen. Het werd uiteindelijk niets. Een minuut voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kwam Voorwaarts uit een counter op 3-5.Trainer Jan Stoffer baalde van de nederlaag, maar was blij dat Wilsum sterk terugkwam. ?Natuurlijk is het niet positief dat je drie keer verliest in de competitie. Na de 0-4 was ik bang dat het verkeer zou aflopen, maar we hebben toch veerkracht getoond.? Volgens Stoffer heeft zijn ploeg als promovendus tijd nodig om te wennen aan het hogere niveau van de derde klasse. ?We moeten slimmer worden. We maken nog teveel fouten, waaruit gescoord wordt. We moeten ergens ingroeien, maar vorig seizoen kwamen we ook traag op gang.?