Zalk wint derby tegen Kampen

ZALK - SV Zalk heeft zaterdag de derde zege op rij geboekt. In eiigen huis won de ploeg met 4-1 van VV Kampen. De ploeg van trainer Dick Runherd maakte het verschil in de tweede helft. In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Beide ploegen kregen twee goede mogelijkheden. Namens Zalk waren Stefan van Ommen en Gertjan Klein gevaarlijk. Sahin Bagci en Nebi Öztürk zorgden voor dreiging namens Kampen. Na rust begon Kampen niet goed. Binnen vijf minuten stond Zalk op 2-0 en profiteerde het goed van fouten bij Kampen. William Vos scoorde in de 47e minuut. Simon van Halm maakte twee minuten later de 2-0. In de 57e minuut ging de Zalk-verdediging in de fout. Öztürk maakte het goed gebruik van door raak te koppen. In de 69e minuut scoorde Zalk de belangrijke 3-1 via een uitbraak. Na een goed lopende aanval was Van Halm de doelpuntenmaker. In de 83e minuut scoorde Van Halm zijn derde treffer in dit duel. In de vierde klasse C wordt Paasmaandag een bijna volledig programma afgewerkt. Storica en Zalk komen komende dinsdagavond in Zwolle in actie, aanvang 19.00 uur.