Weer geen set voor Reflex

KAMPEN ? De volleyballers van Floorever/Reflex hebben zaterdag met 0-3 verloren van SSS. De eerste twee sets gingen ruim verloren, maar in de derde set lagen er mogelijkheden. Uiteindelijk ging verloor de Kamper ploeg deze set met 24-26, zodat oud Reflex-trainer en de huidige trainer van SSS, Edward Kamphuis, opgelucht en zonder schade kon vertrekken uit de Reflexhal. Reflex begon sterk aan de wedstrijd en nam brutaal een 7-3 voorsprong. De ploeg kon deze marge tot twaalf punten vasthouden. Daarna volgde een zwakke fase en deze mindere periode werd Reflex in de eerste periode fataal. De punten werden veel te gemakkelijk weggegeven. Blokkerend kon Reflex het niet meer bolwerken, aanvallend werden de verkeerde keuzes gemaakt en slordigheden slopen in het spel van de thuisploeg. Daardoor kon SSS de achterstand ombuigen in een ruime 12-17 voorsprong. Een time-out van trainer Henk Hansma kon hier ook niets aan veranderen. SSS won de eerste set uiteindelijk redelijk eenvoudig met 1925.In de tweede set slaagden de gasten uit Barneveld erin om al vroeg in de set een voorsprong van vier punten te pakken. Reflex liep in deze set constant achter de feiten aan. Af en toe kwam het wat dichterbij, maar gevaarlijk werd het nooit voor SSS. De ploeg won dan ook deze set met 17-25. In de derde set kwam Reflex sterk terug. De ploeg maakte een goede indruk en bracht het degelijke SSS aan het wankelen. Het ging gelijk op en het publiek werd getrakteerd op een spannend slot. In de slotfase kwam Reflex echter net wat power tekort en had het ook geen geluk. Zo sloeg Kay Hulsebos bij een stand van 24-24 een opslag in het net. Daarna kregen de gasten het beslissende punt in de schoot geworpen. Een technische fout van SSS werd niet bestraft. Dat bezorgde de Reflex-supporters aan het einde toch een katterig gevoel en leidde tot veel woede bij Reflex-trainer Henk Hansma, die van mening was dat de arbitrage ook in de eerste twee sets op cruciale momenten niet in het voordeel floot van de thuisploeg. Toch was hij ook realistisch genoeg om te hand in eigen boezem te steken. ?Wij moeten natuurlijk ook beter spelen, maar SSS heeft meer kracht en hoogte. Ik weet niet of er meer in had gezeten.?