Geduldig DOS ruimhartig beloond door rivaal Go-Ahead

· leestijd 2 minuten Sport instagram

(door Arjan Knul)

KAMPEN - DOS Kampen heeft zaterdag goede zaken gedaan door rivaal Go-Ahead met 0-2 te verslaan. De entourage op sportpark Middenwetering voor en tijdens de opkomst van de teams was veelbelovend voor een sfeervolle derby tussen de stadsgenoten. De wedstrijd werd voor Go-Ahead echter wederom getekend door een rode kaart. Ditmaal was het Dennis van der Wal die na ruim een half uur spelen een rode prent kreeg.

Dat was na een opstootje als gevolg van een stevige overtreding van Martijn Barneveld op Maxwel van Dijk van Go-Ahead. Diverse spelers van Go-Ahead kwamen verhaal halen en DOS Kamen-spelers beschermden hun aanvoerder, met als gevolg een kluwen van spelers op de achterlijn. Arbiter Smit volgde het op een afstandje en bestrafte naast van der Wal ook Barneveld en Wilbert Wessels van Go-Ahead. Zij kregen geel.

De eerste 25 minuten waren voor Go-Ahead geweest. Niet dat er veel kansen ontstonden, maar een veldoverwicht had Go-Ahead wel in deze fase. Inmiddels had een geduldig spelend DOS in de 7e minuut de enige echte aanval van de Poelanten weten om te zetten in een 0-1 voorsprong. Een aanval over rechts met uiteindelijk een uitstekende voorzet van Rick Diender werd door Raymon Beuling op waarde geschat en bij de eerste paal binnen geschoten.

Go-Ahead moest vervolgens opnieuw schakelen naar een andere spelopvatting met Wessels als diepe spits en Nico Veldman onder hem spelend. DOS trachtte met rust in hun spel en door niet te snel de lange bal te spelen de wedstrijd te controleren. Wellicht mede uit noodzaak vanwege het niet starten van Allan Bakker in de basis van DOS. In ieder geval groeide DOS in die rol. Gedurende de wedstrijd straalde DOS, na de voorsprong, vertrouwen uit in een goede afloop .

Go-Ahead bleef brutaal met 10 man waar mogelijk de aanval zoeken. Net als in de wedstrijd tegen KHC een week eerder ontstond er voor Go-Ahead een aantal kleine kansen. De beste mogelijkheid was voor Jarni Koorman, die met een lob over DOS-keeper Bruins vlak voor de rust de gelijkmaker op zijn schoen had. De bal belandde echter, tot opluchting van DOS, op het dak van het doel. Ook een aantal corners waarin Go-Ahead een overmacht aan lengte inbracht, waren dreigend, maar leverden geen doelpunt voor de thuisclub op.

Direct na rust creëerde Go-Ahead spits Wessels knap, uit het niets, een kans voor zichzelf door tussen DOS-verdedigers en de keeper op te duiken en na een duw en trekduel met verdediger Barneveld een penalty te claimen. De scheidsrechter was resoluut en kende de strafschop niet toe. In dat opzicht zat het Go-Ahead niet mee om weer in de wedstrijd te kunnen komen .

Ondertussen was Bakker bij DOS in het veld gekomen voor een geblesseerde Beuling. Hiermee verloor DOS zijn  slimme speler op nummer 10, maar zorgde Bakker voor meer dreiging in de aanval en diepte in het spel. Go-Ahead bleef moedig aandringen en net op het moment dat een verder offensief na een uur spelen zou worden ingezet vond Matthijs de Blok met een poeier  van zo’n dertig meter het net, achter de verraste Go-Ahead keeper Tim  Noordman: 0-2.

Go-Ahead trainer Brem bracht nog een aantal verse krachten in het veld om wat te forceren maar DOS bleef overeind.  Na het eindsignaal was er teleurstelling bij de Go-Ahead-spelers en aanhang. DOS heeft met deze overwinning aansluiting gevonden met de middenmoot en kan volgende week thuis tegen SV Epe voor de winst gaan. Go-Ahead zal niet tevreden zijn met 1 punt in twee derby ’s en zal zich moeten hervinden in de komende duels. Te beginnen  met een pittige uitwedstrijd bij SVZW Wierden waar over het algemeen vaak  goede resultaten worden behaald.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 8 uur geleden
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 9 uur geleden
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 9 uur geleden