Afbeelding
Foto: schermafdruk

Mensen gezocht om mee te praten over veranderingen in de zorg

Algemeen

REGIO - Zorgbelang Overijssel zoekt zo’n 20 mensen uit de regio - jong en oud - die in een groep mee willen praten over de veranderingen in de zorg. Het gaat om mensen die de belangen van inwoners inbrengen, aangeven wat zij belangrijk vinden en vanuit die blik regioplannen beoordelen.

Zorgorganisaties en overheden werken samen aan plannen om de zorg te verbeteren, te hervormen en betaalbaar te houden. Deze samenwerking heet in de regio Zwolle de Regionale Zorgalliantie Zwolle, afgekort de RZA. Dit gaat over het gebied van de gemeenten Zwolle, Kampen, Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Staphorst, Zwartewaterland en Steenwijkerland. Op de website www.zorgalliantiezwolle.nl is meer te lezen over wat de RZA is en doet. 

Men kan deelnemen aan het Inwonerberaad RZA wanneer men inwoner is van deze regio, weet wat er leeft aan behoeften en wensen bij huidige en toekomstige zorggebruikers, en dat kan verwoorden. Uitgesloten van deelname zijn mensen die werkzaam zijn in de zorg en sociaal domein als professional, manager of beleidsmedewerker en ook gemeentebestuurders. Aanmelden kan bij Wim de Jong van Zorgbelang Overijssel via w.dejong@zorgbelang-overijssel.nl of via (06) 458 621 07.

Zorgbelang Overijssel geeft een groepstraining en ondersteuning bij het formuleren van adviezen. Deelnemers krijgen een vergoeding voor het bijwonen van de training plus een reiskostenvergoeding. Ook is er voor online-vergaderen een vergoeding. Het eerste advies staat gepland in april.