Go-Ahead afgetroefd door Drachtster Boys

KAMPEN ? In de strijd tegen degradatie uit de hoofdklasse C heeft Go-Ahead zaterdag een dure nederlaag geleden. In een wedstrijd met weinig kansen ging het met 0-1 onderuit tegen het fysiek sterke Drachtster Boys.Vooraf werd Jeroen van den Bosch in het zonnetje gezet. De verdediger speelde honderdste wedstrijd voor Go-Ahead.In een typische 0-0 wedstrijd liet Go-Ahead zich aftroeven op het fysieke vlak. Te vaak miste de ploeg de tweede bal. De ploeg wist niet één uitgespeelde kans te creëren. Madih Doufikar werd vdoor Drachtster Boys aan de ketting gelegd. Daar kwam nog bij dat het in de eerste helft (36ste minuut) tegen een onnodige tegentreffer aanliep. Een bal werd niet goed verwerkt door verdediger Muslu Nalbantoglu. Aziz Geyik schoot vervolgens raak. Daarvoor was er weinig gebeurd. Sander Morren knalde uit een moeilijke hoek net naast en een uithaal van Jurrian Zandbergen werd gepakt door de keeper. Aan de andere kant schoot Drachtster Boys net over. Na de 0-1 was in het restant van de eerste helft de grootste mogelijkheid voor Edwin Starke. Hij kreeg een schiet kans in de zestien, maar zijn uithaal was niet gevaarlijk.Na rust begon Go-Ahead energieker, maar de ploeg kwam aanvankelijk niet verder dan een slap schot van Zandbergen en een gevaarlijkere poging van Yoshua van Marle. Go-Ahead moest risico's nemen en kwam enkele keren goed weg. De thuisploeg kon daar weinig tegenover stellen. Het gevaarlijkste moment was in de 82ste minuut. Zandbergen kopte een na een goed genomen vrije trap tegen de kruising. Daarna maakte de teruggekeerde Kevin Smit zijn rentree, maar hij voegde ook weinig toe aan het matige spel van Go-Ahead. In de slotfase was het pompen of verzuipen voor Go-Ahead. Het werd verzuipen. Het stug verdedigende Drachtster Boys gaf geen krimp en pakte drie heel belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Go-Ahead blijft vierde van onderen en moet in de resterende zeven duels nog volop aan de bak om degradatie te ontlopen. (door Gerard Meijeringh)