IJVV niet opgewassen tegen asv Dronten

IJSSELMUIDEN ? IJVV komt dit seizoen tekort om in de eindfase van de competitie mee te doen om de bovenste plaatsen. Zaterdag waren de IJsselmuidenaren niet opgewassen tegen asv Dronten (1-3).IJVV-trainer Herben Visscher sprak na afloop van een terechte nederlaag. ?Maar ze hadden er wel een penalty voor nodig. Die strafschop was veel te gemakkelijk gegeven. Dat is machtig jammer. We zaten goed in de wedstrijd.? Visscher doelde op een moment na rust. De matig spelende verdediger Marc van Dieren liet zich verrassen door Jody de Boer en probeerde te corrigeren. Van Dieren leek vervolgens de bal te spelen, maar de arbiter wees naar de stip. Het bleek uiteindelijk de nekslag voor IJVV. IJVV kende een moeilijke start. De ploeg werd door asv Dronten gelijk onder druk gezet. Dat leidde tot twee gevaarlijke kopballen van Gert-Jan Bazuin. Met goede reddingen voorkwam keeper Albert Jan Meuleman een achterstand voor IJVV. In de 13e minuut had hij echter ook geen antwoord. Met een mooie dieptepass werd Jody de Boer de diepte ingestuurd op randje buitenspel. Die mocht alleen afgaan op Meuleman en maakte het karwei vervolgens beheerst af. Asv Dronten bleef daarna aanvankelijk de betere ploeg. Wederom moest keeper Meuleman in actie komen. De gasten verzuimden echter door te drukken en zakten wat weg. Vervolgens sloeg IJVV uit het niets toe. Na een diepe bal liet een verdediger van asv Dronten zich aftroeven. Post verraste zijn tegenstander en lepelde de bal in het doel. Na deze gelijkmaker in de 34ste minuut deelde IJVV tot aan de rust de lakens uit. Dat leidde tot enkele gevaarlijke situaties voor het doel van asv Dronten. Zo ging een inzet van Simic voorlangs en draaide een corner van Gerjon van den Berg bijna in de goal. Keeper Martijn Dekker tikte de bal met moeite over zijn doel. Vol vertrouwen begon IJVV aan de tweede helft, maar al snel kwam er tegenslag in de vorm van een penalty. Na deze treffer kwam IJVV eigenlijk niet meer in het stuk voor. IJVV kwam deze klap niet meer te boven en het wachten op de definitieve beslissing. Die viel in de 63ste minuut, waarbij de defensie van IJVV er niet goed uit zag. In de strijd om de titel is IJVV nu definitief uit de ring gegooid. Rest nog de strijd om plaats vier, die wellicht nog recht geeft op nacompetitie. IJVV is afgezakt naar de zevende plaats, maar de achterstand op de huidige nummer vier ESC bedraagt drie punten. Met nog drie speelronden te gaan, is dat gat niet onoverbrugbaar. Gerard Meijeringh