Overtuigende zege dominant DOS

KAMPEN - DOS Kampen heeft zaterdag de tweede achtereenvolgende zege geboekt. Op Sportpark De Maten werd Sparta Enschede met 3-0 overtuigend aan de kant gezet. Na een aftastende fase was de eerste grote kans voor Sparta Enschede. Na balverlies bij DOS stond Daan Akkerman ineens alleen voor doelman De Vries. De DOS-goalie wist het schot echter te pareren. In de daaropvolgende aanval kwam DOS tot scoren. Na een grote verdedingsfout kon Daniël van Warven simpel de 1-0 aantekenen. Even later ging een schot van Frank Post rakelings over. In de 16e minuut deelde DOS een cadeautje uit, maar Sparta Enschede profiteerde niet en schoot naast. Daarna waren er de nodige kansen voor de thuisploeg. Zo schoot Daniël van Warven net voorlangs en mikte Arnoud Post over. In de 25e minuut voorkwam keeper Jeroen de Romph met een goede redding de 2-0 van Martin Wubs. Sparta Enschede kwam amper meer aan aanvallen toe, maar als het elftal van Jan Willem van Holland uit haar schulp kroop dreigde er meteen gevaar. In de 33e minuut drong Bjorn Bekkers het strafschopgebied binnen en werd in de zestien door Arnoud Post tegen de grond gewerkt. Scheidsrechter Keijl uit Heerde zag er een reglementaire schouderduw in. Vlak voor rust werd het alsnog 2-0. In de 41e minuut scoorde Frank Post de 2-0 door de bal in de verre hoek te plaatsen. In de tweede helft ging DOS op dezelfde voet verder. In de 53e minuut scoorde Frank Post zijn tweede treffer van de middag. Een droge schuiver in de linkerhoek ging via de binnenkant van de bal tegen de touwen. De gasten kwamen er niet meer aan te pas. Alleen in de 57e minuut was er nog een kans. Een verre uittrap van de keeper werd door Ron Rietman doorgekopt, waarna Danny Reinders in de korte hoek kon schieten. Wilco de Vries had weinig te doen, maar reageerde ook nu attent.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 16 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 18 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 22 uur geleden