Screenshot van livestream worship bijeenkomst in Nijkerk
Screenshot van livestream worship bijeenkomst in Nijkerk Foto: Loft Worship

Opleving Christendom te zien onder jonge mensen, meer en meer samenkomsten in industriepanden en stadions

Algemeen Ingezonden

Het komt meer en meer voor dat industrie panden, theaters, evenementenhallen worden gebruikt voor grootschalige evenementen vanuit Christelijke organisaties. 

Zo ook bij Loft Worship in Nijkerk, gisteravond was weer een bijeenkomst in een medialoods waar honderden mensen voornamelijk jongeren en jongvolwassenen samen kwamen waar uren lang muziek werd gemaakt en werd gebeden. 

Sinds de corona tijd worden dit soort samenkomsten populairder, gelovigen geven aan klaar te zijn met religie mensen willen niet vast zitten aan oude patronen maar willen vernieuwd worden van denken door een frisse aanraking van de Heilige Geest. 

Kort gelden berichte de NOS over de meer dan 250 uur durende gebedsmarathon in WIlmore een dorp in de Verenigde Staten, hier werd duidelijk dat er een opleving van het Christendom gaande is onder jongeren. Jongeren denken meer en meer na over het nut van het leven, en hun bestaan hier op de drukke aardbol.Jongeren zijn tot de ontdekking gekomen dat ze niet voor zichzelf hoeven te leven maar voor Jezus, want in plaats van af te gaan op eigen gedachten en haar beredeneringen gaat het af op de Heilige Geest die constante vrede geeft in welke situatie dan ook, die richting geeft en krachtig kan werken door de woorden en handelingen van mensen.

Waar deze opleving gaat eindigen? men denkt dat dit niet zal eindigen maar dat de glorie van God op meer en meer plekken zichtbaar zal zijn door zijn kinderen heen. Pleinen, parken, en eeuwenoude kerkgebouwen zullen gevuld worden met mensen hongerig naar een aanraking van de Heilige Geest.