Einde titelaspiraties KV DOS

HEERENVEEN - DOS had alle kansen op de eerste plaats nog in eigen hand. Immers, de enig overgebleven concurrent De Hoeve komt nog naar Kampen en dan is een achterstand van twee punten te corrigeren. Maar dan mochten er geen punten worden verspeeld tegen het lastige HeerenveenDOS hield zaterdag te lang vast aan haar eigen spelletje en miste onvoldoende variatie in de aanval om de Friese verdediging uit elkaar te spelen. Het was te statisch en te voorspelbaar. Het hard werkende Heerenveen was op de juiste momenten trefzeker. DOS stond steeds achter en keek bij rust al aan tegen een verschil van vier punten: 9-5.In de tweede helft begon DOS goed. De ploeg was meer gedreven en kwam in het eerste gedeelte dichterbij. Een goede fase van de Friezen, halverwege de tweede helft, was de Kampenaren echter te machtig. Heerenveen liep uit naar 14-8 en besliste zo vroegtijdig de wedstrijd. Uiteindelijk was Heerenveen met 17-14 de terechte winnaar. Voor Wit-Blauw stond er zaterdag niets meer op het spel in de uitwedstrijd bij Drachten. Na een moeizame beginfase kwam Wit-Blauw beter in het spel. De ploeg kwam op een 3-5 voorsprong. Wit-Blauw kon deze voorsprong niet vasthouden en was ongelukkig in de afwerking. Nog voor rust wist Drachten de achterstand om te buigen in een 9-6 voorsprong. Na rust speelde Wit-Blauw meer gedreven. Scoren bleef echter een probleem en Drachten bouwde de voorsprong verder uit. Het inbrengen van Harjan Visscher en Denice de Vries bood geen soelaas. Wit-Blauw verloor met 17-10.Harjan Visscher gaat Wit-Blauw aan het einde van het seizoen verlaten. Hij maakt de overstap naar DOS '46. De Kampenaar heeft hiervoor gekozen omdat hij komend seizoen met en tegen jeugdinternationals wil spelen en nog niet de overstap naar de senioren wil maken. Visscher gaat deel uitmaken van de juniorenselectie van DOS '46, die onlangs d

Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 16 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 16 uur geleden
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 17 uur geleden