DOS Kampen nipt onderuit bij Rohda Raalte

RAALTE ? DOS Kampen kan terugkijken op een goede bekerwedstrijd tegen Rohda Raalte. In de eerste wedstrijd in de poulefase gingen de Kampenaren met 2-1 onderuit tegen de zondaghoofdklasser, maar gezien de vele kansen die DOS in dit duel kreeg, had er meer in gezeten.DOS kwam goed uit de startblokken en domineerde de wedstrijd in het eerste kwartier. De ploeg speelde compact en was enkele keren gevaarlijk via Martin Wubs en Lenhard de Velde. De grootste kans voor DOS was in de 24e minuut. Frank Post ging alleen af op het vijandelijke doel, maar keeper Rick Oosterwechel kon redding brengen. Arnoud Post kreeg vervolgens een herkansing, maar zijn rebound verdween naast het lege doel. In het laatste kwartier voor rust nam Rohda Raalte de teugels in handen. In de 40e minuut was er een goede kans voor Rick Vleems, maar oog in oog met keeper Wilco de Vries wist hij niet te scoren. Dat lukt de speler van Rohda Raalte even later wel. Onnodig balverlies vormt de inleiding van deze treffer.Na rust ging DOS op jacht naar de gelijkmaker. In de 50e minuut stuurde invaller Arjan Vorsselman Frank Post goed weg. Post liet zich echter teveel naar de buitenkant dwingen, waarna de kans verkeken was. In de 55e minuut raakt Patrick Bastiaan uit een vrije trap de lat. In de 65e minuut steekt DOS Rohda Raalte weer de helpende hand toe. Na een extra drinkpauze is DOS even niet bij de les. Door twee wissels is de organisatie even zoek bij de Kamper ploeg. Bij een steekpass van Rick Vleems wordt niet adequaat ingegrepen. Boy Boeloerditi is wel attent en tikt de 2-0 binnen. Hiermee leek de strijd beslist, maar DOS legde zich niet neer bij een nederlaag. In de 74e minuut raakte invaller Rossi Dati de lat. Vijf minuten voor tijd bepaalde Patrick Bastiaan de eindstand op 2-1.