Veerkracht Reflex levert niets op: 1-3

KAMPEN ? De volleyballers van Floorever/Reflex zijn de competitie in de eredivisie begonnen met een 1-3 nederlaag tegen Tilburg STV. De ploeg van trainer Henk Hansma pakte de eerste set (25-19), maar zakte daarna ver weg en verloor de tweede en derde set. Daarna herpakte Reflex zich knap en slaagde de ploeg er net niet in om een vijfsetter af te dwingen (27-28). Zo bleef Reflex met lege handen achter door de 1-3 nederlaag. Reflex keek in de eerste set lange tijd tegen een geringe achterstand aan, maar nam na 15-15 de regie over. De Kamper ploeg liep uit naar een 18-15 voorsprong en begon steeds beter te spelen. De voorsprong van drie punten werd zelfs uitgebreid en uiteindelijk werd de eerste set met 25-19 binnengesleept. Tilburg herpakte zich in de tweede set en kende een goede start met een 2-6 voorsprong. Reflex liep voortdurend achter de feiten aan en was kansloos in de deze set. Tilburg sleepte met overtuigende cijfers de tweede set binnen: 13-25. Dat gold ook voor de derde set. Reflex zakte steeds verder weg en was organisatorisch helemaal de draad kwijt. Tilburg daarentegen begon steeds beter te spelen en haalde in de derde set een hoog niveau. Met name Swinkels was een plaag voor Reflex. De derde set leek een afgang te worden voor de Kamper ploeg toen het tegen een 0-13 achterstand aankeek. Uiteindelijk slaagde Reflex erin om tien punten te sprokkelen. In de vierde set toonde Reflex een bewonderenswaardige veerkracht. De flair was terug, evenals de controle. Reflex liep uit naar een 6-3 voorsprong, maar zag Tilburg vervolgens wel weer langszij komen (11-11). Toen een tussenstand van 20-15 op het scorebord stond, zag het er goed uit voor Reflex, maar vervolgens slopen er toch weer teveel fouten in het spel van de thuisploeg. Tilburg profiteerde en kwam langszij (22-22). In de bloedstollende slotfase van deze set kroop Tilburg vervolgens langs Reflex. Uiteindelijk maakte Swinkels het karwei af met een subtiel balletje. Trainer Henk Hansma was na afloop zeer content met de veerkracht van zijn ploeg. ?Ik ben zeer tevreden over de teamprestatie. Dat we in deze wedstrijd tegen een muur opliepen vind ik niet zo belangrijk. Het was veel belangrijker dat we in staat waren om ons te herstellen en ons over het dieptepunt heen hebben kunnen zetten.? Foto: Tennekes