Wilsum boekt cruciale zege

ZWOLLE ? Wilsum is van de hatelijke nul af in de derde klasse C. De ploeg van trainer Jan Stoffer boekte zaterdag een cruciale zege door met 1-2 te winnen bij HTC. Zonder de geblesseerde Wiljan van Zuthem had Wilsum voor rust een klein overwicht. Verder dan het creëren van enkele kleine mogelijkheden kwam het niet. Dat veranderde na rust. Sonke de Velde leverde een goede voorzet af op William Kaminyoge. De spits schoot vervolgens fraai raak. Wilsum kwam daarna wat onder druk, maar echt gevaarlijk werd HTC niet. In de 58e minuut deelde Wilsum een tweede forse dreun uit aan de Zwolse thuisploeg. Na een snelle counter was Jurre Heldoorn als afmaker de gevierde man. Wilsum bleef daarna zonder veel moeite op de been. Daar kon ook een goal van HTC in de 83e minuut niets aan veranderen. De arbiter gaf een penalty aan HTC, omdat Jan van Spijker zou hebben geduwd. De vreugde was groot bij Wilsum. Het was de eerste zege dit seizoen van de promovendus in de derde klasse C en ook broodnodig. Trainer Jan Stoffer noemde het een zege van het collectief. ?We zijn meer een team dan HTC. We hebben heel veel vechtlust getoond. Het was een dik verdiende overwinning.?