Teleurstellende topper voor dames Reflex

SNEEK - De strijd om de eerste plaats in de tweede divisie tegen VC Sneek 3 is op een grote teleurstelling uitgelopen voor Reflex. Tegen de ervaren Friezinnen ging de Kamper ploeg met 4-0 onderuit. Het jonge Reflex van coach Jelte Sijtsma begon de wedstrijd gespannen. Tegenstander Sneek startte wel sterk en scoorde punt na punt. De thuisploeg zette de Kampenaren flink onder druk, waardoor de gasten steeds een aantal punten achterbleven. In de eindfase liep Sneek nog verder uit en won de eerst set met 25-21. In de tweede set vocht Reflex hard terug. Het eigen spel werd opgepakt en nu waren het de Friezinnen die het moeilijk kregen. Reflex wist de thuisploeg met name serverend onder druk te zetten en nam een comfortabele voorsprong (15-19). Toch ging het nog mis aan de kant van Reflex. Met slim spel van Sneek keerden de kansen en de thuisploeg kwam terug tot de stand 22-23. Het was Reflex dat het eerste setpoint mocht noteren maar dat werd niet verzilverd. De Friezinnen trokken aan het langste eind en wonnen ook de 2e set (26-24). Daarna was de wedstrijd gespeeld. Sneek bleef de betere en vooral slimmere ploeg. In de laatste twee sets keken de dames van Reflex voortdurend tegen twee of drie punten achterstand aan en als er dan een keer een voorsprong was, werd deze al snel weer uit handen gegeven. De derde en vierde set eindigden zo in respectievelijk 25-19 25-18 voor de dames van Sneek.