Zalk dreigt nacompetitie mis te lopen

HATTEM ? In een rechtstreeks gevecht om een plek in de nacompetitie heeft Zalk zaterdag een dure nederlaag geleden. Hattem was met 3-2 te sterk en heeft door deze zege de vierde plaats overgenomen van Zalk.Al in de 7e minuut kwam Hattem op voorsprong. Een treffer waar Zalk-trainer Dik Runherd van baalde. ?Vooraf geef je aan dat Hattem een meester is in het versieren en benutten van vrije trappen. Vervolgens geef je vroeg in de wedstrijd toch een vrije trap weg en daar wordt uit gescoord.? Zalk slaagde er toch in om een schade ongedaan te maken. Na een vrije bal van Georgie Huisman draaide Simon van Halm zich vrij en schoot knap raak. Vijf minuten voor rust kwam Zalk zelfs op voorsprong. Na een aanval over diverse schijven scoorde Van Halm. Vlak daarna kwamen de gasten goed weg bij een vrije trap. In de rust waarschuwde trainer Runherd zijn spelers voor de nummer tien van Hattem, Silvan Kersbergen, maar direct na rust ging het fout voor Zalk. De ploeg had even geen controle over de speler van Hattem. Zijn puntertje verdween in het Zalk-doel. Daarna was Hattem de betere ploeg. Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg op voorsprong. De linksbuiten van Hattem zocht Zalk-verdediger Rob Haverkamp op. Er was even contact, de speler van Hattem ging liggen en de scheidsrechter wees naar de stip. De strafschop werd vervolgens binnengeschoten. Zalk was vervolgens niet meer bij machte om een nederlaag te voorkomen.Na afloop was trainer Runherd teleurgesteld. ?Het is typerend voor dit seizoen dat we er op de belangrijke momenten niet staan. We geven net niet thuis. Dat heeft te maken met teamspirit. Ik miste vandaag het heilige vuur.? Hattem staat nu op een vierde plaats en heeft een punt meer dan Zalk. Zalk moet nu hopen op een stunt van buurman 's-Heerenbroek dat in de laatste competitieronde Hattem ontvangt. Dan moet het zelf thuis wel winnen van Swift '64.