Zalk wint bij VEVO

VEESSEN ? Zalk heeft de uitwedstrijd bij VEVO in winst omgezet. In Veessen won de ploeg van trainer Dick Runherd met 1-3.Zalk maakte in de eerste twintig minuten een sterke indruk. Al na acht minuten zorgde Sander Vinke voor 0-1. Hij scoorde met een schot in de benedenhoek. Daarna had Zalk pech dat de arbiter een overtreding op Jurjen Hofstra niet bestrafte met een penalty. In de 21e minuut kwam VEVO langszij na een ongelukkig moment tussen Georgie Huisman en keeper Jim van der Wijk. Even later stelde Zalk orde op zaken. Hofstra omspeelde de keeper en scoorde de 1-2. Na rust zag het publiek een aandringend VEVO, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Twintig minuten voor tijd moest Zalk met tien man verder. Huisman kreeg eerst geel vanwege en hands en incasseerde enkele ogenblikken later zijn tweede gele kaart, omdat hij de arbiter liet weten dat de bal niet goed lag. Zonder Huisman kwam Zalk niet in de problemen. Vijf minuten minuten voor tijd breidde de ploeg de marge zelfs uit via een fraaie treffer van Simon van Halm. Daarna lieten Simon van Halm en Carl Spillane nog goede kansen liggen en redde Zalk-keeper Van der Wijk bekwaam bij een gevaarlijke VEVO-aanval.