Reflex trekt stand gelijk in

KAMPEN - Reflex speelde zeker geen goede wedstrijd tegen Zaanstad, maar maakte de minste fouten. Daarnaast groeide de ploeg in de wedstrijd. Het begon zich steeds meer vast te bijten in de tegenstander, met winst als resultaat. Reflex kende een matige eerste set. In deze set ging het in het begin gelijk op. Daarna begon Reflex te veel fouten te maken. Zaanstad profiteerde en liep uit naar een voorsprong van zes punten (9-15). De gasten lagen op koers en gaven de gunstige positie niet meer uit handen. Vrij gemakkelijk werd de eerste set met 20-25 binnengehaald. In de tweede set ging het wat beter lopen bij Reflex. De ploeg bouwde een voorsprong op van vier punten, maar die werd vervolgens ook weer knullig uit handen gegeven. Beide ploegen speelden wisselvallig, maar omdat Zaanstad net wat meer fouten maakte, ging de winst naar Reflex (25-23).In de derde set bleef Zaanstad doorknoeien. Zodoende kon Reflex zich ook fouten permitteren en kreeg het de ruimte om in de wedstrijd te groeien. Het binnenhalen van de tweede set had Reflex een boost gegeven. De ploeg kreeg meer zelfvertrouwen en pakte in de blokkering ook de nodige punten. Met 25-18 was de derde set ook voor Reflex. In de vierde set bereikte Reflex het hoogste niveau. De ploeg maakte steeds minder onnodige fouten en straalde uit dat er voor Zaanstad niets te halen was. Toch ging het nog lange tijd gelijk op. In het slot van de set liep Reflex weg bij Zaanstad. Bij 22-19 sloeg Zaanstad de bal uit. Vervolgens sloegen Mark Koning en Peter En zo boekte Reflex een belangrijke overwinning. Niet goed spelen, maar op karakter de winst binnenhalen. Jos