Gebrek aan zuiverheid nekt KV DOS

KAMPEN ? De korfballers van KV DOS Kampen hebben zaterdag onnodig de punten meegegeven aan Sporting Delta. De ploeg uit Dordrecht was niet beter, maar was wel zuiverder in de afwerking. En dat laatste kostte DOS de punten. Sporting Delta won met 14-17, na een 8-8 ruststand.Zeventien doelpunten tegen krijgen op dit niveau in de zaalcompetitie is gewoon goed. Dat gaf ook trainer-coach Remco Jacobs na afloop aan: ?We hebben zeer sterk verdedigd, daar kon ik echt van genieten. Bovendien zou ik van die zeventien treffers er slechts drie of vier als verdedigingsfouten willen benoemen. Dan doe je het gewoon uitstekend met elkaar. Maar we hadden zo'n laag schotpercentage, dat we dat verdedigend nooit konden compenseren.?De mooiste kansen waren aan DOS niet besteed. Liefst vier strafworpen en vijf vrije worpen werden gemist. Maar ook zonder een succesvolle afronding van die buitenkansjes had DOS de wedstrijd naar zich toe moeten trekken. Het hoge schotpercentage van een week eerder werd echter alleen in de eerste tien minuten na rust gehaald. Toen liep DOS binnen acht minuten van 8-8 naar 12-9. Vooral Yvonne ten Hove had het even op haar heupen. Uit vier schoten trof ze drie keer doel. Dat Ten Hove steeds meer in de punt van de aanval verscheen was noodzakelijk omdat topscoorder René Bruggeman uitstekend werd verdedigd. Bruggeman bleef nu op één treffer steken.De DOS doelpunten kwamen van de dames. Ten Hove was goed voor vier velddoelpunten en een geforceerde strafworp. In het eerste aanvalsvak scoorde Linda Treep één velddoelpunt, maar kreeg ze liefst zes strafworpen mee, waarvan er drie een treffer opleverden.Voor de korfballiefhebber viel er, ondanks de weinige doelpunten, wel veel te genieten. Vooral het duel tussen de beide aanvoerders Reinier Meijering en Mike Oudshoorn was van een hoog niveau. Meijering beet zich vast in de topspeler van Sporting Delta en hield Oudshoorn op drie treffers. Ook in de reboundzone vochten beide spelers mooie en sportieve duels uit. En zo waren maar duels het bekijken waard. Zoals gezegd werd de rust gehaald met 8-8. Direct na rust leek DOS de wedstrijd in handen te nemen toen het met 12-9 voorkwam. Daarna scoorden de Kampenaren tien minuten niet. Sporting Delta deed dat wel. Het was een typisch voorbeeld van erop en erover. De kruitdampen trokken op bij 12-16. Met nog tien minuten te spelen geen probleem, maar het schot was weg en bleef weg. Vijf minuten voor tijd stond de eindstand van 14-17 al op het scorebord.Scheidsrechter Mantel floot consequent en had een makkelijk avondje. Het publiek zag een sportieve en boeiende wedstrijd. En DOS bleef met lege handen achter. Volgende week speelt DOS thuis tegen Sporting Trigon uit Leiden.