Gelukkig KHC doet goede zaken

LELYSTAD ? KHC boekte zaterdag een gelukkige 1-2 overwinning bij Unicum Lelystad. Ronald Arends bezorgde de Kamper tweedeklasser vlak voor tijd drie punten met een prachtige harde knal. Omdat de concurrenten asv Dronten en Veensche Boys gelijkspeelden, gaat KHC nu stevig aan kop in de tweede klasse G. De voorsprong op de ploeg uit Dronten bedraagt vijf punten. Veensche Boys, de nummer drie, heeft een achterstand van zes punten op KHC.KHC begon goed en zette Unicum in de eerste twintig minuten goed vast. Kansen leverde dit echter niet op. Daarna had Unicum het betere van het spel. Op slag van rust kreeg de ploeg uit Lelystad enkele grote kansen. KHC-goalie Kevin Dijkstra wist echter een bal uit de hoek te tikken. Even later voorkwam de lat de 1-0 van Unicum. In de rebound bracht keeper Dijkstra weer redding. Zeven minuten na rust kwam KHC op voorsprong. Burak Alp haalde na een fraaie individuele actie doeltreffend uit. Vlak daarna was er een goede kans voor Jeffrey van der Vlist, maar zijn inzet werd gestopt door de keeper. In de slotfase kwam KHC onder druk. Nadat Ronald Arends in de 85ste minuut de paal raakte, kwam Unicum verdiend op gelijke hoogte. Bij een verre inworp was KHC even niet bij de les: 1-1. Nadat Unicum goede kansen op de 2-1 liet liggen, deelde Arends vlak voor tijd de beslissende tik uit. De spits haalde verwoestend uit en bezorgde KHC daarmee drie heel belangrijke punten.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 15 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 17 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 20 uur geleden