Go-Ahead komt sneu weg bij Berkum

ZWOLLE ? Go-Ahead was zaterdag zeker niet minder dan Berkum, maar moest wel genoegen nemen met een 2-1 nederlaag. Dat zorgde voor een katterig gevoel in het Go-Ahead-kamp, maar trainer Marcel van der Steege vond dat zijn ploeg wel een belangrijk winstpunt had behaald.?Tegen een ploeg die op papier titelkandidaat is waren we zeker niet de mindere. Voetballend waren we zeker niet de mindere en hebben we soms meer laten zien. Dat zie ik als een winstpunt. We hebben in een uitwedstrijd fris en fruitig gevoetbald en een stap gemaakt. Het ging nog beter dan tegen VVOG.?Go-Ahead zat vanaf het begin goed in de wedstrijd. In de beginfase was er een goede kans voor Jurrian Zandbergen, maar de sterk spelende goalie Matthijs Bouwhuis bracht redding. In de 12e minuut hielp Go-Ahead Berkum in het zadel. Mark Koomen liep zich vast. Vervolgens kon Karim Chengachi alleen afgaan op keeper Jasper Fix en de 1-0 aantekenen. Go-Ahead ging daarna goed door tegen een Berkum, dat niet goed in de wedstrijd zat. Toch kwam de thuisploeg vlak voor rust op 2-0. Dirk Muis nam het doel van Go-Ahead onder vuur. Doelman Fix kreeg geen vat op de zwabberbal. Volgens Van der Steege ging Fix bij deze treffer niet vrijuit. ?Ik dicht Jasper grote kwaliteiten toe. Met zijn kwaliteiten moet hij die bal hebben.?De 2-0 was een fikse domper voor Go-Ahead. In de rust pepte Van der Steege zijn ploeg op en voorspelde hij dat zijn ploeg het Berkum nog lastig kon maken. Dat kwam uit. Vlak na rust liet Hussein een goede kans liggen. In de 54e minuut was het wel raak. Madih Doufikar draaide weg bij zijn tegenstander en schoot de bal diagonaal binnen. Daarna liet Go-Ahead grote kansen liggen. De grootste kansen waren voor Nick Bakker en Jurrian Zandbergen. In de 65e minuut zette Hussein Raza met een fraaie pass Nick Bakker alleen voor de keeper. Die lobde de bal echter op het doel. Nadat Berkum vervolgens met een extra middenvelder ging spelen had Zandbergen het vizier niet op scherp staan bij een vrije kopkans. Vlak voor tijd had Go-Ahead ook nog de pech dat een overtreding op Doufikar niet werd bestraft met een strafschop. De onterechte nederlaag was vervolgens onafwendbaar.