Sterk tweede bedrijf brengt Go-

KAMPEN - Voor rust speelde Go-Ahead een matige partij tegen WVF. De schade bleef beperkt tot een treffer van Hessels Berends. Na rust ging Go-Ahead op zoek naar eerherstel. Dat lukte. Op overtuigende wijze werd de 0-1 achterstand weggepoetst en zo kwam er een ruime 4-1 zege in de boeken. Go-Ahead kwam slecht uit de startblokken tegen WVF. Al in de 2e minuut gaf WVF een eerste waarschuwing. Doelman Fixe bracht redding op een schot van Rob Meijerink. In de 21e minuut kwam het beter spelende WVF op een terechte voorsprong. De bal werd door de ploeg uit Westenholte achter de Kamper verdediging gegooid. Hessels Berends ging alleen af op doelman Fixe en met een lob maakte hij het karwei af: 0-1. Na deze treffer zakten beide ploegen steeds verder weg en bereikte de wedstrijd een bedenkelijk niveau. Bij Go-Ahead was voor rust de scherpte niet aanwezig. Dat was wel het geval in de tweede helft. Vanaf de aftrap ging de ploeg furieus op zoek naar de gelijkmaker. Dit leidde direct tot een kans. Een lob van Jurrian Zandbergen werd door keeper Wilbo van Dijk met veel moeite over het doel getikt. In de 53e minuut was WVF gevaarlijk. Fixe voorkwam tot keer toe een treffer met uitstekend keeperswerk. Vijf minuten later viel de gelijkmaker. Bij deze situatie ging WVF-doelman Van Dijk in de fout door uit zijn doel te komen. Yoshua van Marle kopte de bal vervolgens over de doelman in het doel. Twee minuten later leidde een foutieve terugspeelbal van WVF bijna tot de 2-1. Hussein Raza ging alleen af op de doelman, maar schoot naast. Een minuut later was hij wel succesvol. Even later werd een schot van Eddo Wesselink van de doellijn gekopt. Enkele minuten later legde Raza de bal panklaar voor Nick Bakker, maar die had teveel tijd nodig. WVF was af en toe gevaarlijk. De grootste kans voor de gasten viel te noteren in de 80e minuut. Een voorzet werd goed ingekopt door Jesse Betaze, maar keeper Fixe behoedde zijn ploeg voor de 2-2 met een knappe redding. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak via Raza (rebound), al hing er wel een buitenspelluchtje aan de treffer. De grensrechter van WVF hield zijn vlag echter naar beneden, tot ontevredenheid van WVF-trainer Ja Jaap Kooistra. In de 87e minuut zorgde Van Marle voor 4-1. Dinsdag 19 maart speelt Go-Ahead thuis in de achtste finales van de districtsbeker tegen topklasser FC Lienden. Het duel begint om 20.00 uur.

Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 13 uur geleden
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 15 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 15 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41