Go-Ahead bij vlagen dominante veldheer bij WVF: 2-3

ZWOLLE ? Go-Ahead Kampen scoorde zaterdag drie doelpunten in de wedstrijd tegen WVF, waar de Westenholtenaren zelf alleen twee keer uit een standaardsituatie een treffer wisten te maken. Trainer Marcel van der Steege vond het illustratief voor deze voetbalwedstrijd, waarin de roodgelen, zeker in de eerste helft, bij vlagen dominant waren in het veldspel.,?Het is echt niet zo dat wij tachtig procent van de tijd de bovenliggende partij waren, maar op momenten dat we wel aanzetten tot dominant spel kon je in mijn ogen wel zien dat Go-Ahead de betere ploeg is. Ik vond de 2-3 zege over de hele wedstrijd gezien dan ook zeker verdiend", was de mening van Van der Steege.In het duel op het natte veld, waarop het niet altijd even makkelijk spelen was, nam WVF niettemin al de leiding in de 8e minuut. Uit een corner werd de 1-0 gemaakt en tot dat wapenfeit zou de thuisploeg zich in de eerste helft beperken. Op fraaie wijze bracht Hicham Ziyech in de 16e minuut met een schot vanaf ongeveer zestien meter de ploegen weer in balans. De Kowetters zouden voor rust nog twee ?honderd procent kansen' krijgen, maar die werden niet benut. Het eerste gevaarlijke moment pal na rust was er eentje waarbij een WVF'er gevaarlijk werd. Hij wist zich echter geen raad met een situatie, waarbij de sluitpost van Go-Ahead eerst zijn doel uitkwam, om vervolgens terug te gaan nadat er een verdediger aan was gekomen. De bal werd naast geschoten. Van der Steege: ?Dat was wel even een moment waarvan ik dacht: als die bal er in gaat, kun je zo een andere wedstrijd hebben.?Dat gebeurde niet en in de 58e minuut bracht Hussein Raza de Kampenaren voor het eerst in het duel aan de leiding. Dit na goed voorbereidend werk van Yoshua van Marle, die anticipeerde op een verkeerde kopbal van WVF. Die ploeg zou echter weer langszij komen door rake vrije trap in de 71e minuut. Lang kon WVF hier niet van genieten. Twee minuten later maakte invaller Nick Bakker met een lob de 2-3. Vervolgens slaagde Go-Ahead er betrekkelijk eenvoudig in om de zege over de streep te trekken.