Wit-Blauw heeft geen kind aan Revival

KAMPEN - Wit-Blauw had zaterdag geen enkele moeite met Revival. De Kamper ploeg begon geconcentreerd en besliste het duel al in het eerste kwartier toen het een 7-1 voorsprong nam. Het duel tussen Wit-Blauw en Revival werd nooit een echte wedstrijd. Daarvoor was het krachtsverschil te groot. Met een 23-11 nederlaag kwam Revival nog goed weg. Vlak voor de wedstrijd was er even teleurstelling bij de Wit-Blauw-supporters, toen bekend werd dat concurrent Sparta maar net was ontsnapt tegen Dindoa. De Zwolse ploeg won in slotfase en bleef zo schadevrij. Voor Wit-Blauw was de opdracht simpel. Tegen middenmoter Revival moest absoluut worden gewonnen. De Kamper ploeg kan zich geen miststap meer veroorloven in de strijd om de titel in de eerste klasse. Wit-Blauw voert samen met Sparta de ranglijst aan. Wit-Blauw begon gretig en gaf Revival eigenlijk geen enkele kans. Binnen een minuut zorgde Jelle Visscher voor een 2-0 voorsprong. Na een klein kwartier stond er al een voorsprong van 7-1 op het scorebord en was het duel eigenlijk al beslist. Revival werd gedecideerd aan de kant gezet. Verdedigend gaf Wit-Blauw nauwelijks iets weg. Scorend was Jeroen ten Broeke de grote man. Bijna al zijn pogingen waren raak. Hij was de grote man bij Wit-Blauw in de eerste helft met zeven treffers. De gasten konden het niet bolwerken en zakten in de eerste helft steeds verder weg. Wit-Blauw liep uit naar een comfortabele voorsprong bij rust: 14-3. Deze grote marge werkte een mindere tweede helft in de hand. De concentratie viel wat weg bij Wit-Blauw. Revival kon in de tweede helft aardig meescoren. De ruime marge gaf Wit-Blauw-trainer Gerwin Bos de kans om wat jeugdige spelers in te laten vallen. Marissa Grasdijk, Derinda Huisman, Jordy Last en Harjan Visscher werden na rust ingebracht. Dat Jordy Last nog een treffer mee kon pakken was een van de spaarzame hoogtpunten in het tweede bedrijf.

Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17