KV DOS wint zinderende korfbaltopper

KAMPEN ? De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman hebben In een zinderend spannende wedstrijd tegen concurrent Tweemaal Zes de punten in eigen huis kunnen houden. De ploeg van trainer Remco Jacobs won met 20-18 en blijft zo medekoploper. ?De focus gedurende zestig minuten, geloof in eigen kunnen en werken voor elkaar. Daar hebben we de wedstrijd op gewonnen?, was het commentaar van een gelukkige Jacobs na afloop.Bij DOS was de hele week het meespelen van aanvalster Linda Treep wegens een blessure onzeker. Door een blessure had ze al niet kunnen trainen en pas na de warming-up werd besloten om Treep te laten starten. ?Cruciaal' noemde trainer-coach Remco Jacobs na afloop haar meespelen. ?Niet alleen door haar doelpunten, maar ook door haar verdedigende optreden.?Grote opgave van DOS was het uitschakelen van steraanvaller Maarten van Brenk van TZ. Om Van Brenk af te stoppen was het belangrijk dat het tweede aanvalsvak van DOS iedere keer snel scoorde. Dan kon Van Brenk per vakwissel niet twee keer tot scoren komen. In de basisopstelling met het vak van Bruggeman in de aanval moest dan het gaatje geslagen worden. Die opzet lukt in de eerste helft gedeeltelijk. Het tweede vak van DOS scoorde snel, maar het eerste aanvalsvak kon geen gaatje slaan. Het stond halverwege 14-13.Na rust was het scoren moeilijker. Beens verdedigde nu iets meer op afstand, terwijl Bruggeman in de reboundzone veel steun kreeg van De Groot en ten Hove. Beens hield Van Brenk in de hele wedstrijd op zes velddoelpunten en dat kunnen niet veel verdedigers zeggen. Het bezorgde TZ hoofdbrekens, maar die golden vooral voor het eerste aanvalsvak van TZ. Dat speelde in het tweede halfuur machteloos. Toen Treep van afstand 19-16 maakte, knakte er wat bij TZ. DOS consolideerde, maar kon TZ niet afschudden. In de boeiende slotfase zorgde invaller Michaël Jongman twee minuten voor tijd voor de beslissing: 20-18.De sterk spelende Linda Treep legt aan voor een schot. Foto: Tennekes