Go-Ahead slaat belangrijke slag met winst bij koploper

· leestijd 2 minuten Sport

EMMELOORD ? Go-Ahead Kampen heeft zaterdag een zeer belangrijke overwinning geboekt. In Emmeloord won de Kamper hoofdklasser verdiend met 1-2 bij koploper Flevo Boys. Go-Ahead begon sterk aan het duel. Al in de 2e minuut was er een goede kans voor Jurrian Zandbergen. Madih Doufikar brak door op rechts en leverde een goede voorzet af. Met de tegendraadse kopstoot van Zandbergen was vervolgens niets mis, maar keeper Rodney Rosink tikte de bal over het doel. Vier minuten was Sander Morren gevaarlijk met een geplaatst schot. De inzet hobbelde net naast. Flevo Boys had in de eerste twintig minuten weinig te vertellen. De koploper zat vanaf het begin niet goed in de wedstrijd en verloor bijna alle duels. Go-Ahead had voor rust echter pech dat verdediger Muslu Nalbantoglu zich moest laten vervangen wegens een blessure. Zijn vervanger Mark Koomen, kwam daardoor op de voor hem onwennige rechterkant terecht. Tot overmaat van ramp moest ook hij vlak voor rust geblesseerd afhaken. Nadat Edwin Starke in de 26ste minuut naast kopte uit een vrije bal van Morren ontstond een minuut later de eerste kans voor Flevo Boys. Uit een goede voorzet van Timon Rorije had Arjen Spaan de bal voor het intikken, maar hij miste. Go-Ahead had het duel onder controle, maar kwam in de 32ste minuut toch op achterstand. Arjen Postma kreeg veel te veel ruimte en had alle tijd om zijn steekpass te verzenden. Arjen Spaan had vervolgens een vrije doortocht, omdat Koomen te laat reageerden. De inzet van Spaan werd gestopt door doelman Jasper Fix. In de rebound sloeg Frank Post toe. De treffer deed Flevo Boys. De ploeg begon beter te spelen en was enkele keren gevaarlijk. Vlak voor rust was echter de grootste kans voor Nick Bakker. Keeper Rosink slaagde erin om Zandbergen van scoren af te houden. In de rebound had Bakker de bal voor het intikken, maar zijn inzet was veel te matig. Flevo Boys leek na rust op jacht te gaan naar de tweede treffer. Dat leidde tot enkele gevaarlijke momenten voor het Kamper doel. Al snel dutte Flevo Boys weer in. De koploper werd echter in de 67ste minuut ruw wakker geschud. De ingevallen Eddo Wesselink haalde vanaf grote afstand verwoestend uit en scoorde hiermee de belangrijke gelijkmaker. De treffer gaf Go-Ahead kracht en zorgde voor nog meer twijfel bij het ploeterende Flevo Boys. In de 73ste behoedde keeper Fix Go-Ahead nog wel voor een nieuwe achterstand. Daarna trok Go-Ahead het duel naar zich toe. In de 78ste minuut had Zandbergen zijn ploeg al op voorsprong moeten schieten. Na een goede voorzet van André Timmerman schoot de spits vlak voor het doel naast. Twee minuten viel de treffer wel. Flevo Boys bleef achterin veel te veel ruimte weggeven. Na een geslaagde omschakeling was Nick Bakker niet zelfzuchtig. Hij schoof uitstekend af op Doufikar, die heel simpel binnen kon tikken. Daarna verzuimde Go-Ahead om het duel definitief te beslissen. Zo werd een schot van Wesselink door de keeper simpel gepakt en lepelde Doufikar de bal net over en naast het doel. Deze missers bleef zonder gevolgen, omdat Flevo Boys er helemaal niets meer van bakte. Go-Ahead pakte zo drie heel belangrijke punten tegen degradatie, maar de strijd gaat volgende week verder. De ontknoping dreigt bloedstollend spannend te worden. (door Gerard Meijeringh)