RKDOS benoemt Thijs Bont tot erelid

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Thijs Bont is woensdagavond tijdens de ledenvergadering van RKDOS benoemd tot erelid van de Kamper gymnastiekvereniging. Bont is al vanaf 2002 actief voor de vereniging. Voorzitter Henk Tromp beschreef Bont als iemand die van 'onschatbare waarde' is geweest voor RKDOS.
Bont nam woensdagavond afscheid als bestuurslid van RKDOS. Op 1 januari legde hij zijn functie als beheerder van het TCK (turnCentrumKampen). De ledenvergadering was een mooie gelegenheid voor RKDOS om Bont op een speciale manier te bedanken voor zijn tomeloze inzet voor de vereniging. Bont nam in 2002 het beheer van de turnhal over van Nico Klappe. Nadat in 2004 een brand de turnhal en sporthal De Reeve verwoestte brak er een drukke tijd aan voor Bont. Alle sporters moesten elders worden ondergebracht. Daarnaast wilde er bij de herbouw niet op achteruit gaan en Bont zette alles op alles om dit te bereiken. "Hij was in deze periode een kind aan huis bij de gemeente en de bouwer", aldus voorzitter Tromp. Nadat de nieuwe turnhal werd geopend bleef Bont beheerder van de turnhal en verzamelde hij een belangrijke groep mensen om zich heen, het zogenaamde 'cleanteam', dat zich bezighield met de schoonmaak van de hal. Onder andere door de hulp van deze vrijwilligers is RKDOS tot de dag van vandaag in staat om de turnhal met vrijwilligers te exploiteren.
Bont gaf al in een vroeg stadium aan dat hij wilde stoppen als beheerder van de turnhal. Tromp noemde het typerend voor de persoon Bont. "Hij wilde de klus klaren en vervolgens de club ruim de tijd geven om zich op de nieuwe situatie voor te bereiden. Je bent voor onschatbare waarde geweest voor RKDOS", kreeg Bont woensdagavond van de voorzitter te horen, waarna hij werd uitgeroepen tot erelid.
Thijs Bont vertelde verrast te zijn. "Ik kan niet zeggen hoe gelukkig ik hier mee ben. Het was leuk om te doen. RKDOS is familie van mij geworden. Ik heb met veel plezier voor en met mijn familie wat kunnen doen." Bont vindt het tijd voor een nieuwe generatie. Hij gaat meer tijd besteden aan Kanovereniging Skonenvaarder, waar hij ook al jaren actief is als vrijwilliger en meer tijd besteden als vrijwilliger bij en voor de veteranen van het leger.
(door Gerard Meijeringh)

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.