Moeizaam scorend Go-Ahead verslaat Sportclub Genemuiden

KAMPEN ? Go-Ahead Kampen heeft zaterdag een verdiende 2-0 zege geboekt in de derby tegen Sportclub Genemuiden. De basis van deze zege werd gelegd in de tweede helft, waarin Sportclub Genemuiden werd overlopen. Na een rode kaart van doelman Albert Flier (72e minuut) buitte Go-Ahead de overtalsituatie goed uit. In de laatste vijf minuten maakte de ploeg van trainer Marcel van der Steege het verschil door treffers van Edwin Starke en Hussein Raza. In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Toch waren de beste en meeste kansen voor Go-Ahead. Al in de 6e minuut was er de eerste grote kans voor de Kamper ploeg. Hicham Ziyech legde de bal goed af op Jurrian Zandbergen. De spits schoot naast. Vijf minuten later was Zandbergen weer dicht bij de 1-0. Nick Bakker kwam in duel met keeper Albert Flier en leverde uit een moeilijke hoek een voorzet af. De bal was echter net te hoog , waardoor Zandbergen niet lekker binnen kon koppen. Zijn kopstoot ging over het lege doel. Even later viel de eerste grote kans te noteren voor Sportclub Genemuiden. Na een matige trap van doelman Jasper Fix kwam Genemuiden in balbezit. Vervolgens ontstond er een grote schietkans voor Jeffrey de Visscher. Hij schoot net naast. Twee minuten later werd een schot van Jacco Riemens gestopt door doelman Fix. Aan de andere kant kwam goalie Flier in actie bij schoten van Zandbergen en Bakker. In de 37e minuut was Go-Ahead gevaarlijk uit een standaardsituatie. Een goed genomen vrije bal van Sander Morren werd verlengd door Edwin Starke. De bal ging net naast. Even later werkte Zandbergen de bal via een halve omhaal over. Na rust kwam Sportclub Genemuiden er niet meer aan te pas. Het team van trainer Hans Schrijver oogde als los zand en grossierde in balverlies. Go-Ahead creëerde de ene na de andere kans, maar evenals voor rust was de afwerking ondermaats. Zo had Madih Doufikar in de 51e minuut moeten scoren. Hij was de keeper voorbij en hoefde de bal alleen maar in te schuiven. De aanvaller had echter ineens geen controle meer over de bal, maakte vervolgens nog een kapbeweging, waarna verdediger Rainier Resokario kon ingrijpen. Drie minuten later haalde Go-Ahead weer geen rendement uit een grote kans. Bakker had de bal voor het inschieten, maar goalie Flier bracht redding. Go-Ahead kreeg vervolgens een duwtje in de rug. Yoshua van Marle kwam in duel met de ver uit zijn doel gekomen Flier en schoot de bal tegen de doelman aan. De arbiter beoordeelde dit als hands en stuurde Flier met rood weg. Tot woede van de keeper van Genemuiden. ?Ik kreeg de bal tegen mijn borst aan?, verklaarde Flier na afloop resoluut. Vreemd genoeg koos Sportclub Genemuiden vervolgens niet voor een wat meer verdedigende strijdwijze om te pogen om een punt veilig te stellen. In plaats daarvan zette Genemuiden de deur open. Go-Ahead maakte hier dankbaar gebruik van. Een eerste treffer liet nog wel even op zich wachten. Drie minuten na de rode kaart had Bakker de bal, na een vrije trap, voor het inkoppen. Zijn inzet ging echter naast. In de 78e minuut was er weer een grote kans voor Bakker. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar schoot veel te gehaast. Vijf minuten voor tijd viel toch de 1-0. Het was geen toeval dat dit uit een standaardsituatie gebeurde. De Kamper ploeg was verschillende keren gevaarlijk uit corners en vrije trappen. Een goed genomen vrije bal van Jeroen van den Bosch viel via Starke (licht geschampt) binnen. Drie minuten later besliste Hussein Raza het duel door de 2-0 te scoren. Dezelfde Raza liet daarna nog een enorme kans op 3-0 liggen. Het paste perfect in het beeld van de wedstrijd. Go-Ahead kan terugkijken op een goede wedstrijd, maar zal het scorend vermogen moeten verhogen. Anders gaat dit ongetwijfeld leiden tot onnodig puntverlies en dat is iets wat de ploeg niet kan gebruiken in de strijd om handhaving in de hoofdklasse C. Gerard Meijeringh