KHC wint eerste bekerduel

KAMPEN - KHC is de poulefase van het districtsbekertoernooi gestart met een zege. Op Sportpark De Venen werd OZC Ommen met 5-3 verslagen. In deze wedstrijd werd duidelijk dat beide ploegen nog niet helemaal klaar zijn voor de competitie. KHC speelde voor rust wisselvallig en was achterin kwetsbaar. Na rust ging het stukken beter. Daarentegen zakte OZC Ommen in het tweede bedrijf heel ver terug. OZC begon sterk. In de eerste vijf minuten kreeg de snelle Frank Jansen twee goede kansen. Al in de eerste minuut liet goalie Kevin Dijkstra zien dat hij een betrouwbare vervanger is van Cor Straetemans. Hij redde bekwaam op een inzet van de ontsnapte Jansen. Even later was Jansen weer ongrijpbaar voor de KHC-verdediging, maar KHC kwam met de schrik vrij. Na een sterke openingsfase van de gasten kwam KHC echter ineens op voorsprong. In de 9e minuut opende Lesley Munnik goed op Tom Diender. Die legde de bal panklaar voor Ronald Arends, die simpel binnen kon tikken. Daarna kreeg KHC grip. De nieuwe aanwinst Jeffrey van der Vlist was enkele keren gevaarlijk, maar scoorde niet. Ook Arends liet enkele kansen onbenut. Aan de andere kant werd geklungel in de KHC-verdediging niet afgestraft. In de 28e minuut had KHC pech dat de arbiter de bal niet op de stip legde na een hands van OZC. De scheidsrechter kende slechts een vrije bal toe aan KHC en dat leverde niets op voor de Kamper formatie. Even later kwam OZC Ommen langszij. Onoplettendheid bij een vrije bal bezorgde KHC deze tegengoal. Na rust greep KHC de regie in dit duel. In de 62e minuut scoorde de na rust sterk spelende Lesley de Munnik uit een penalty, na een handsbal van OZC Ommen. Twee minuten later maakte Tom Diender er 3-1 van. OZC Ommen zakte steeds verder weg. Elke diepe bal van KHC was gevaarlijk. De Kamper ploeg liep uit naar 5-1 via Arjan Bults en Diender (82e en 88e minuut). Daarna geloofde KHC het wel. Slap verdedigen leidde nog tot twee tegentreffers.