DOS Kampen laat zege glippen

ERMELO ? DOS Kampen was zaterdag dicht bij de eerste overwinning van het seizoen, maar kon de voorsprong toch niet over de streep trekken. Na de 0-1 van Yunus Aybek verzuimde de Kamper ploeg om verder uit te lopen. Een moment van onachtzaamheid was genoeg voor FC Horst om alsnog een punt te pakken (1-1).Het fysiek sterke FC Horst begon fel. DOS stond in het eerste kwartier met de rug tegen de muur, maar kansen kreeg de thuisploeg in deze periode niet. In de 19e minuut viel de eerste mogelijkheid voor DOS te noteren. Yunus Aybek schoot net naast. Daarna kwam DOS beter in de wedstrijd en ging het tot de rust gelijk op. De eerste echte grote kans was voor DOS. Na een voorzet van Aybek had Daniel van Warven de bal voor het inschieten, maar hij mikte over. Vlak voor rust kwam DOS goed weg toen Rocco Keizer in de rebound het Kamper doel onder vuur nam. Wilco de Vries kon met veel moeite redding brengen. DOS begon sterk aan de tweede helft en creëerde direct kansen. De gasten hadden direct na rust pech dat een overtreding op Aybek niet werd bestraft met een penalty. Even later belandde een kopbal van Lennart de Velde in de handen van de keeper en schoot Van Warven naast. In de 52e minuut kwam DOS op voorsprong. De Velde stuurde met een mooie pass Aybek weg. Die knalde de bal vervolgens vanaf links fraai in de kruising. Daarna verzuimde Björn Rellum om DOS in een zetel te plaatsen. Drie keer was hij kansrijk, maar de Dosser was niet doortastend genoeg, zodat de belangrijke 0-2 uitbleef. Daardoor kostte een fout van de verder goed spelende Marcel Post DOS uiteindelijk de zege. De verdediger liet zich in de 70e minuut te gemakkelijk aftroeven door Marcel Huisman. Die tikte de bal breed op Keizer. De speler van FC Horst maakte vervolgens de gelijkmaker. Na afloop was er teleurstelling in het DOS-kamp. De ploeg is wel van de nul af, maar liet de zege in de tweede helft glippen.

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 3 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 14 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 14 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 15 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 23 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57